Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2007 16:24 - вкъщи&тв
Автор: despida Категория: Забавление   
Прочетен: 2803 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 27.10.2007 21:44


Урок по майчинство с Ива и Богдана

текст Надежда Стоянова

image

Истински важните неща в живота са малко и ако човек се замисли кои са те, несъмнено започва от децата. Затова две тотално различни една от друга майки се събраха, за да дават родителски съвети на тв зрителите. Едната е спокойна и търпелива, а другата –забързана и вечно питаща. Познатите предимно от радио ефира Ива Дойчинова и Богдана Трифонова, вече две седмици дефилират на малкия екран в предаването Часът на мама по bTV. 

Предаване Часът на мама е съвсем ново, имате ли представа как го приемат зрителите?
Ива: Аз имам информация от форумите, в които често надниквам и ми се сториха доста добронамерени. Не са от телевизионните критици, които да следят всичките ни гафове, каквито вероятно имаме много. Все пак сме в студиото с майките и децата, които непрекъснато скачат върху декорите. Някои си тичат, други пълзят, трети повръщат…
Богдана: Приемат го леко и приятно като чаша натурален сок. Студиото ни заприлича на къща, за да можем ние и гостите да се чувстваме като у дома си, а зрителите да усещат, че са в приятна компания. 

Защо избрахте първите ви гости да са кубинският танцьор Алфредо Торес и съпругата му Гена?
Б: Подхождаха много на темата, която бяхме избрали. Говорихме за първия ден вкъщи след раждането и тъй като на тях им се е случвало цели три пъти за последните 5 години да имат този първи ден, решихме, че ще бъдат много приятна компания.
И: Освен това става въпрос за две различни култури – Гена си е българка, а Алфредо е кубинец…
Б: Децата им са разкошни – много красиви. А самият Алфредо е много симпатичен и обаятелен човек. На мен винаги ми е страшно приятно да си комуникирам с него. В момента, в който го попитахме „ти къпеш ли децата”, такива очи ококори – ужасено. Негов приоритет все пак е танцуването на салса с новородено и дори го демонстрира и при нас.

В Часът на мама ще имали все пак нещо и за татковците?
И: Ами, разбира се – родителите са двама. 
Б: Смятам, че трябва да ни гостуват и мъже, защото на майките ще им е интересно да разберат и тяхната гледна точка. Сигурна съм, че при отглеждането на детето и на бащите също им е доста трудно. Разлика между двамата родители е в това, че жените повече говоря и се оплакват.
И: Когато се занимаваме с малките или решаваме някакъв битов проблем, ние имаме регламент. Първо да се почисти, да се преобуе, да се нахрани… На таткото не му пука за тези неща. Той грабва детето през рамо, хвърля го на багажника на колелото и отиват в градинката. Мъжете са изключително интересни откъм решения. 

А какво ще правите с бавачката? Все още нямате постоянна, нали?
И: Ами, да. Сменяме ги всяка седмица, за да могат да решат зрителите. Това обаче е избор от гледна точка на поколенията. И докато ние се правим на много сладки съвременни майки, те казват: вижте какво – аз съм отгледала толкова много деца и нещата стават така. 

Ива, ти как намери бавачка за детето си? С обява във вестник?
И: Направих обява, но не във вестник. Разлепих листовки из целия квартал и още няколко други. Явиха се ужасно много хора – имах 60 интервюта за един ден. Горкото ми дете и то имаше толкова срещи, защото аз исках да видя как ще се приемат с него. Накрая избрах най-лъчезарната, която взе 2 бонбона и скри 2 години от възрастта си. Взех я на шесто чувство и не сбърках. Моята бавачка освен всичко се оказа и много туристически настроена и по цял ден обикаляха паркове. Трябва да излъчва топлина и позитивизъм. Много е важно да слуша родителите, а не да прокарва свои идеи за възпитание. 

На кой от въпросите на децата си не можете да дадете отговор?
Б: Ооо, май не е имало такъв засега.
И: Ние пък с дъщеря ми напоследък често си говорим за Господ. Като се разшири хоризонтът с един Господ отгоре, който в нашия случай се обяснява главно с любов, трябва да се обясняват много несъответствия на тази любов.

УСМИВКИ
Кои са най забавните случки от вашето майчинство?
Б: Забавни ситуации бол… Започнаха още от момента, в който се роди дъщеря ми. Като ми я донесоха в родилното открих, че главата й е много крива и реших, че съм родила дефектно дете. Добре, че анестезиоложката, която присъстваше на раждането ми, беше за първи ден на работа и затова дойде да ме види после. Аз веднага й казах, че малката стой непрекъснато със затворени очи и не знам дали изобщо вижда, а и главата й е много крива. Тогава тя ми обясни, че костите на бебето са много меки и е лежало еди как си – успокой ме. 
Един ден пък дъщеря ми беше рисувала семейството ни и ми беше направила на лицето, на мястото за устата, много черти. Попитах я: Маме, толкова ли много говоря, че си ме представяш с десетина усти. А то отговори, че това всъщност ми е гушката.

ВОДЕЩИТЕ
Ива Дойчинова е дългогодишен водещ и програмен мениджър на радио ФМ+, водеща в Нова телевизия на предаването Искам работа и на сутрешния блок в БНТ.

От 1995 Богдана Трифонова работи в Нова тв като репортер, после става водеща на Сутрешния блок в Канал 3. През 2000 е сценарист и репортер на предаването Кръгове по БНТ, а от 2001 е част от екипа на БГ радио.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Рекламное агентство полного цикла «ТЕС»
20.12.2011 19:48
<img>http://s017.radikal.ru/i438/1112/81/bb0bf9c1cafc.jpg</img>

<b>Рекламное агентство «ТЕС» Санкт-Петербург </b>- это коллектив творческих людей, которые всегда помогут в организации любых рекламных кампаний. Наше рекламное агентство успешно выполняет взятые на себя обязательства, и благодарные отзывы клиентов - главное тому подтверждение. Обратившись в рекламное агентство "ТЕС", вы почувствуете, что мастерство и профессионализм наших сотрудников – это не вымысел, а реальный факт.
В отличие от других рекламных агентств, рекламное агентство полного цикла “ТЕС” дает гарантию на выполнение заказанных услуг. В случае выполнения не качественной и неудовлетворительной работы, мы переделываем работу за свой счет!
Рекламное агентство «ТЕС» в Санкт-Петербурге достигает максимальных результатов при минимальных затратах.

<a href=http://www.tecspb.ru/rasprostranenie-listovok.html>распростронитель по почтовым ящикам</a>

<a href=http://www.tecspb.ru/reklama-v-metro.html>реклама в метро спб</a>

<a href=http://www.tecspb.ru/rasprostranenie-listovok.html>работа листовки спб</a>

<a href=http://www.tecspb.ru/promo-akczii.html>промо акции спб</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: despida
Категория: Лични дневници
Прочетен: 510221
Постинги: 159
Коментари: 183
Гласове: 686