Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2008 15:39 - Евровизия
Автор: despida Категория: Забавление   
Прочетен: 4206 Коментари: 0 Гласове:
0



Йоана, Take Me Away

image
текст Надежда Стоянова

С всяка следваща година борбата за международния музикален конкурс Евровизия става все по-голяма още на национално ниво. Едва ли има българин, който да не иска и ние да се похвалим с изпълнителка като украинката Руслана, която впечатли цяла Европа. Миналата година направихме добър пробив с петото място на песента Вода, изпълнена от Елица Тодорова и Стоян Янкулов. 2008 може да се окаже дори по-успешна, защото зрителите на Канал 1 миналата седмица избраха страната ни да се представи на полуфинала в Белград с доста модерно звучене и атрактивна визия – с дискотечното парче DJ, Take Me Away на Deep Zone Project и Balthazar. Затова веднага издирихме вокалистката на Deep Zone Йоана да ни разкаже какво се случва около групата.

 

Здравей и честита победа! Силна ли беше конкуренцията на българския финал за Евровизия?

O-o-o, наистина беше доста стабилна. Тази година имаше много песни с потенциал да се превърнат в хитове. Всички колеги се представиха много добре и за нас беше голяма изненада, че публиката ни гласува такова огромно доверие.

 

Какви са шансовете на DJ, Take Me Away на международната надпревара?

Мисля, че са изключително големи, защото песента е много приятна. Написахме я специално за Евровизия, за да покажем на Европа една съвременна и модерна България. Резултатът ни на състезанието, разбира се, много зависи от това колко българи ще се включат в гласуването. Е, разчитаме също и на подкрепата на доста чужденци.

 

Вашето парче е коренно различно от това, с което страната ни се представи миналата година. Защо публика избра именно него?

Това всъщност е първият диджейски проект, който се явява на такъв конкурс. Ние правим много енергична музика, съчетана с интересно и оригинално представяне. Освен това песента има потенциал да се превърне в световен хит и зрителите го оцениха.

 

Подготвяте ли нещо специално за представянето си е Белград?

Да, сега работим върху това заедно с екип на Българската национална телевизия. Искаме да се представим по най-добрия възможен начин и да докажем на света, че у нас се случват уникални неща и се раждат необикновени хора. За целта ще наблегнем доста на диджейския имидж, както и на лазерната арфа, която вече родните фенове видяха – ще я направим по-голяма, за да стане наистина впечатляващо шоу.

 

Какво ви предстои преди участието там?

Предстои ни национално турне. Всъщност то започна в понеделник и ще мине през клубовете на 20 града. Интересното е, че входът за концертите ще е свободен за всички до 26 години, което очаквам да предизвика огромен интерес.

 

Какви изненади сте подготвили?

Кацане с балон, ако позволят метеорологичните условия. Надявам се времето да е хубаво.

 

Йоана, оказа се, че освен певица си и репортерка. Как започна кариерата ти и защо се насочи към това?

Занимавам се с телевизия още от много малка. Пеех в детска вокална група Бон-бон, която през 1999 направи свое предаване по Канал 1, преместило се в bTV от 2004. Това е единственото детско шоу, което има изцяло екип от хлапета – водещи, танцьори и певци. Аз правех интервютата с всички гости, след това станах водеща в музикалната класация на БНТ МелоТВмания. След като предаването бе спряно Лара Береану ме взе като репортер във Всички пред екрана, което върви всяка събота от 09:45 по Канал 1.

 

Искаш ли отново да станеш водеща?

Честно казано нямам такива амбиции. Сега мислите ми са изцяло насочени към музиката.

 

Учиш барабани в Музикалната академия. Това не са ли мъжки инструменти?

Може би, но аз се захванах с барабаните преди 15 години, още когато бях на 6. Тогава вече беше късно да започвам да свиря на пиано или някакъв друг музикален инструмент, защото при тях трябва да се започне от по-рано. Но родителите ми са музиканти и на мен това ми е в кръвта, а имах и по-тежка ръка.

 

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ:

- майката на Йоана се казва Розмари Драгнева и също работи в БНТ – като редактор на Всички пред екрана и на неделни концерти. Същевременно е и преподавател по пеене в Консерваторията

- клипът на песента DJ, Take Me Away, наскоро достигнал 2 място в класация на MTV, е спонсориран от БСП

- Йоана участва в групата на Калин Вельов – Tambuito

 

ЩЕ ОСТАНА САМО ПО БОЯ

Песента, която тази година стана номер 1 в българското издание на конкурса Евровизия – DJ, Take Me Away на Deep Zone & Balthaz, зарадва меломаните с доста интересна видео реализация. След кратък размисъл певицата Йоанна и момчетата стигнали до извода, че е най-добре вокалистката да остане без дрехи. Тя се снима нарисувана като цвете от професионални боди-арт художници. В края на снимките обаче изпълнителката лъснала дибидюс заради страшната жега в студиото.



Тагове:   евровизия,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: despida
Категория: Лични дневници
Прочетен: 512021
Постинги: 159
Коментари: 183
Гласове: 686