Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2008 16:59 - Ясновидци
Автор: despida Категория: Забавление   
Прочетен: 1040 Коментари: 0 Гласове:
0



Паранормално доказателство

image

текст Надежда Стоянова

снимки Global Films

За всеки „нормален” човек твърдението, че съществуват личности с паранормални способности, звучи невероятно. Дали обаче отношението ни ще е същото и след края на риалитито Ясновидци, което започна във вторник от 20:30 по bTV? В екипа, реализирал формата, определено има абсолютно невярващи в свръхестествените сили, но дори и те вече не могат категорично да заявят, че всички гадатели са шарлатани.

Водещ на шоуто е Mистър Руска рулетка – Николай Георгиев, който изглежда най-подходящият избор за подобна тематика. Сериозното му изражение ни кара да си мислим, че крие някаква тайна, а неговият запомнящ се тембър в комбинация със страховита музика могат да накарат всеки да настръхне. Всъщност той не е никак опасен, просто перфектно играе ролята на такъв.

 

Здравей, Ники! Ясновидци намери ли най-добрия предсказател у нас?

Всъщност предстои да намерим най-добрия ясновидец, а не предсказател. Сега сме в процес на снимане и търсене.

 

По какъв критерии бяха избрани десетимата участници?

Изискванията са зададени от продуцентите на шоуто, но аз не присъствах на кастинга и не знам подробности. Мога само да кажа, че това са изпитания за познаване, разкриване на факти, числа.

 

Проверихте ли способностите им предварително?

По време на кастинга имаше и такъв етап. Кандидатите преминаха през пет изпитания преди да бъде направен крайният избор.

 

Какви всъщност са правилата? Състезателите ще отпадат ли в определен етап?

Да, ще отпада по един участник периодично и това ще е този, който не се справя с изпитания толкова добре, колкото останалите. Първият отпаднал ще бъде избран след 9 поставени задачи – в зависимост от успеваемостта. Но с напредване на шоуто ще се окаже, че трябва да гледаме не кой колко задачи е разрешил, а какви подробности е разкрил.

 

Има ли специално жури, което да ги оценява?

Оценителната комисия е съставена от скептици, но с богат опит в сферата на човешката психика и поведение. Сред тях е магът Астор, утвърденият психолог Румяна Михова и криминалният следовател Иван Граматиков. Те са много сурови и сериозни хора.

 

Задачите бяха ли много трудни?

Трудността се определя от способността на самите ясновидци, много от които не знаеха какво точно могат и дойдоха, за да проверят себе си. Всяко предизвикателство идва да отговори на въпроса „Съществуват ли ясновидци или не?” За обикновения човек задачите изглеждат като мисията невъзможна.

 

Вярно ли е, че участниците блокират в твое присъствие? Да не би и ти да имаш способности като техните и да им влияеш по някакъв начин?

Те твърдят, че всички хора имат. Разликата е в степента на тяхното наличие и в умението силите да бъдат овладени. Но не мога да кажа, че блокират в мое присъствие. Те просто се притесняват от факта, че ги снимаме с камери. Освен това аз ги провокирам и определено не им помагам, което респективно означава, че им преча.

 

Предаването ще промени ли негативното отношение на много от зрителите към гадателите?

Да, защото по-голямата част от екипа, който работи по него, не вярва в паранормалните способности и затова подлага всичко на съмнение и проверка.

 

Можеш ли да разкажеш някоя интересна случка зад кулисите?

Акцентът е на друго място, не бива да смесвам сериозността на проекта с характерните за обществото ни любопитни случки. Това ще се случва в последствие.

 

Ти самият използвал ли си някога услугите на гледачка?

Гледали са ми на кафе, но не защото съм искал да узная нещо повече за себе си. Веднъж посетих и астролог. Това е целият ми обективен опит. През останалото време съм в състояние на самоанализ и имам повече резултати. Човек трябва сам да намира силата и страстите си, така те са по-ярки за самия него.

 

А вярваш ли в паранормалните явления и способности?

Вярвам не е точната дума – по-скоро знам за съществуването им. В този проект на bTV теоретичното знание е последвано и от опит, който го потвърждава.

 

ЗАД КУЛИСИТЕ

- Ясновидци се появява за първи път в английския ефира през 2006 под името Psychic Challenge

- шоуто се излъчва още във Великобритания, Холандия, САЩ, Израел, Русия, Украйна, Германия

- при 2 от задачите никой от участниците не успял да даде верен отговор

- екипът използва специални кодове за назоваване на местата за снимане, както и за предизвикателствата, за да не разкрият участниците чрез телепатия какво им предстои

- най-младият участник е 19-годишна ученичка от Русе, а най-възрастният е 76-годишен мъж, който работи по метода на радиестезията. Сред тях има брокер на недвижими имоти, грънчар, лечител, работник във вафлена фабрика, студент, фирмен служител, пенсиониран учител – планинар, йога инструктор, статист във филми

- най-предпочитаните „инструменти” от гадателите в предаването са махало, багети и карти таро

- от кандидатствалите общо 100 души до втори кръг са допуснати 50




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: despida
Категория: Лични дневници
Прочетен: 511971
Постинги: 159
Коментари: 183
Гласове: 686