Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2008 17:28 - Music Idol
Автор: despida Категория: Забавление   
Прочетен: 2591 Коментари: 2 Гласове:
0



Мнението на една победителка

текст Надежда Стоянова

image

Червенокосата изпълнителка и член на журито в риалитито Music Idol Люси Дяковска се оказа доста трудно откриваема. Не и за екипа на ВКЪЩИ&ТВ, разбира се. Между пътуванията до Германия и обратно, концертите на изгряващите звезди и снимките за музикалното предаване, тя успя да намери малко време да ни разкаже някои любопитни подробности около заниманията си.

Люси, много често пътуваш до Германия. Върху нов проект ли работиш?

Не! Пътувам заради работата си с No Angles. Имаме доста участия преди Евровизия, но всъщност всички сме заети и с други неща: аз – тук, Сенди пък прави една телевизионна програма. Реално не можем да поемаме всички ангажименти, свързани с  групата, но се стараем.

 

На българската публика си позната с No Angels, но това е само едно от постиженията ти. С какво още се занимаваш?

В Германия участвам в много забавни проекти, свързани със спортни активности. Надпреварвах се за България в състезание за скок във вода и спечелих първо място. Взех второ в състезание по лека атлетика и бронзов медал по фигурно пързаляне. Това е най-забавната част от нещата, които правя извън No Angles. Когато ми дойде музата пък, пиша песни.

 

Поколеба ли се дали да приемеш предложението да станеш член на журито в Music Idol?

Не. Единственото, което направих е да проверя графика си в Германия. Приех с голямо удоволствие, много исках да се запозная с новата българска музика, защото нямах преки впечатления от края на 80-те. Другата причина беше да дам нещо от своя опит, тъй като съм била от страната на кандидатите и смятам, че мога да им бъда полезна в бъдещия им творчески път.

 

Какво мислиш за победителката от първия сезон на предаването – Невена?

Запознахме се, но не сме общували толкова, че да имам специално мнение. Купих си албума й и мисля, че е много добра изпълнителка. Има голям потенциал, който все още не е показала напълно.

 

Какви качества трябва да притежава победителят, освен музикален талант, разбира се?

Трябва страшно много да харесва и да е уверен в това, което прави, да се чувства комфортно на сцената, да има директен контакт с публиката. Освен това е важно да е самокритичен.

 

Има ли някой от участниците, който би пожънал голям успех зад граница?

Има доста хора с потенциал, но аз виждам двама, който са изградени като личности, знаят как най-добре да се представят. Те могат да се конкурират с изпълнители на запад.

 

Ти си участвала в Popstars в Германия. По кастингите там явяват ли се хора, които нямат никакъв талант, а просто искат да се гледат по телевизията?

О, да! Идиоти има навсякъде. За мен това са хора, които не знаят, че не могат да пеят – те просто имат потребност да се изложат на публично място и да си покажат простотията.

 

С какво подобно шоу може да помогне на прохождащия изпълнител?

Това е като много бърз курс по професионализъм. Показва как се работи на друго ниво и е доста сериозна среща с истинската сцена и работата в екип.

 

Ако в Popstars попадне кандидат като Иван Ангелов, докъде би стигнал и как биха реагирали продуцентите на неговото поведение?

Важно е да отбележа, че Popstars е различен формат от Music Idol. В него Иван нямаше да стигне доникъде. Аз вече не съжалявам, че Иван беше част от шоуто, защото той показа нещо, което не е редно един изпълнител да притежава – не толкова липсата на възпитание, колкото невъзможността да излезеш от роля.

 

До каква степен артистизмът на една изгряваща звезда е печеливша стратегия?

Това е много важно, но не под формата на театрални етюди или драматични монолози. Изпълнителят трябва да пресъздава чувства и енергия. Без това качество и най-добрият глас не може да пробие на голямата сцена.

 

От надпреварата си тръгна една от най-талантливите кандидатки – Пламена. Как си обясняваш изгонването й?

Мисля, че зрителите, които са харесвали Пламена не са гласували за нея, защото са решили, че талантливите хора няма начин да не продължат и автоматично преминават. Още не съм го преживяла и тя май стана най-силният пример, че и за добрите трябва да се гласува.

 

Всеки човек има пристрастия към определени кандидати. Можеш ли да дадеш оценка кой от айдълите най-много заслужава да победи, според теб?

Аз съм част от журито и не могат да дам такава оценка. С всяко изминало шоу кандидатите се развиват – някои към по-добро, други срещат трудности... Имам своите фаворити за финал, но не могат да кажа кой от двамата би спечелил, твърде е рано.

 

NO ANGELS

- звездната кариера на Люси започва през 2000 от кастинга за Popstars в Хамбург, след който се сформира групата No Angels

- в следващите 3 години момичетата постигат златен и платинен албум и печелят всички награди, давани от европейския музикален бизнес

- групата издава 5 албума, от които са продадени над 5 млн копия

- през 2001 и 2002 не-ангелите организират турне в цяла Германия, Австрия и Швейцария

- година по-късно се разделят за неопределено време

 

 



Тагове:   Music,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - до Надето
29.04.2008 10:20
аз съм Дени вече съм в БГ.Нямам ти тел и ти пиша така...:-)))Аз съм със същия номер...И съм вече в Софиа
цитирай
2. анонимен - Lucy <3
08.08.2008 19:02
Хихи! Колко е странно да четеш това интервю,когато всичко вече отдавна е свършило...
Смятам, че Люси се представи страхотно като жури и ментор и се надявам огромната вълна от фенове,които викахме за нея всеки път,да подсети Иван и Андрей да я поканят пак за жури в Music Idol 3...;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: despida
Категория: Лични дневници
Прочетен: 511947
Постинги: 159
Коментари: 183
Гласове: 686