Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2008 13:59 - тв бебе
Автор: despida Категория: Забавление   
Прочетен: 3801 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.06.2008 14:04


Бебешки експерт

Надежда Стоянова

image

От тази седмица Канал 1 и ВКЪЩИ&ТВ започват съвместна работа в полза на зрителите. За тези, които в събота сутрин все още не са намерили новия ни брой, водещите на предаването Здраве ще правят кратък преглед на интересните акценти в списанието. В него освен обичайните филмови, спортни акценти и любопитни подробности за екранните звезди, ще откривате и подробна информация за предстоящите теми и гости в предаването на Националната телевизия. Преди това обаче ще ви запознаем с Мария Андонова – водеща на рубриката Тв бебе в същото шоу, която издаде някои тайни от "кухнята".

 

Мария, откога си водеща на рубриката Тв Бебе?

Още от създаването му, но в един момент забременях и излязох в майчинство. През това време предаването промени формата си, стана 1 час на живо всяка събота. Водеше го моята колежка Милена Спасова, но през март миналата година се върнах.

 

Кога се излъчва сега?

По една събота в месеца правим специално издание за майчинството и отглеждането на децата. Първоначалният вариант на рубриката беше като журнално предаване. Ценното е, че всеки, който иска, може да се свърже с нашите консултанти в ефир и да получи съвет от тях.

 

Как се появи идеята?

Идеята, като се започне с проследяване на бременността, мине се през раждането, коликите, температурата и се стигне до първия звънец в училище, е на отговорния ни редкатор Михаил Висонов. Никой не беше правил това преди нас.

 

Вярно ли е, че всички жени, които започнат работа при вас, забременяват?

Напълно точна информация. Ден след като стана ясно, че ще правим това предаване, първата сценаристка Рада Георгиева дойде в редакцията и много ентусиазирано ми каза, че е бременна. Няколко дни преди да се роди малкият Йаон (бел. ред. първото тв бебе) аз също разбрах, че ще ставам майка. След това при нас започна работа Ирена Добрева, която също забременя. Това е чудесно, защото когато имаш собствено дете, то ти подсказва сценария.

 

Вашият екип проследи раждането на първото тв бебе. Как избрахте кое да е то?

Истината е, че стана случайно. Майката на Йоан Камелия е приятелка на първата ни сценаристка. На нея й хрумна идеята да снима раждането на сина си и да направи документален филм. Подобна идеята обаче зрееше в главата на отговорния ни редактор Михаил Висонов от доста време и срещата с Камелия беше точният и удобен момент да се стартира проектът. Всичко стана толкова бързо, че нямахме време да си поемем дъх.

 

Твоето детенце – малкият Ясен, също е тв звезда. Искаш ли като порасне да се занимава с телевизия?

Не искам да мисля какъв ще стане, защото просто мечтая да е нормален и истински човек. Искам да плаче и да се смее, когато върви по пътеката, наречена “живот”, но всичко преживяно да го направи силен и щастлив.

 

Предаването се снима на живо. Случват ли се често гафове?

Всяка събота след ефир се събира целият екип, за да обсъдим как се е получило, къде сме сгрешили, какво не трябва да правим, кое харесваме и кое не. Ужасно весело е, защото във всяко предаване има някакви гафове. Някои от тях веднага лъсват пред зрителите, а други остават само наша тайна. Веднъж докато все още кърмех Ясен, той се разплака много силно секунди преди ефир и се наложи да го храня в студиото. Така в последния момент прекроиха началото на предаването, но аз пак трябваше да се включа с недохранено и ревящо дете.

Страшен гаф се получи и веднъж, когато се оказа, че времето не е изчислено правилно в сценария и се оказа, че има 11 минути, в които никой не знае какво трябва да се случи. Но водещите д-р Пандев и Милена се справиха блестящо и зрителите така и не разбраха.

 

В ИМЕТО НА ПРОФЕСИЯТА

Наскоро ме хипнотизираха в ефир и много хора повярваха, но имаше и такива, които решиха, че е пълна измама. Една от демонстрациите беше свързана с постигането на пълна безчувственост. Психологът Иво Величков държеше запалена запалка под ръката ми в продължение на минута, а аз не усетих абсолютно нищо. Интересното е, че след като излязох от това особено състояние между съня и реалността си спомнях всичко. Лошото е, че независимо, че чувах всичко, което се случва, не можех да се помръдна, ако не беше команда на психолога.

Според доктор Величков всеки може да бъде хипнотизиран, дори може и да не разбере. Мисля, че всеки човек изпитва страх от това да изгуби контрол над себе си. Естествено, че когато си под хипноза си уязвим, най-малко заради това, че съзнанието ти се подчинява на друг човек, а не на самия теб.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: despida
Категория: Лични дневници
Прочетен: 511896
Постинги: 159
Коментари: 183
Гласове: 686