Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2008 15:01 - ивелина
Автор: despida Категория: Забавление   
Прочетен: 10357 Коментари: 14 Гласове:
0



Необясними способности

текст Надежда Стоянова


 

image

Всички сме склонни да подлагаме на съмнение паранормалните способности, които някои хора твърдят, че притежават. След края на шоуто Ясновидци по bTV обаче, като че ли скептицизмът ни не е чак толкова голям и затова решихме да си поговорим с победителката Ивелина Христова. Блондинката от Пловдив твърди, че има свръхестествени усещания още от дете и безспорно убеди зрителите в това. Тя бе абсолютно безпогрешна в цели 30 задачи и сега телефонът й не спира да звъни дори в късните часове. Най-различни хора търсят помощ от нея или просто задоволяване на любопитството си.

 

Здравей и честита победа! За теб Ясновидци състезание ли беше?

Не, това бе едно преживяване – и хубаво, и лошо.

 

Какво ти хареса в него?

Екипът, с който работихме. А лошото беше, че ние, способнитеда усещаме тези неща, сме по-чувствителни и преживявахме изпитанията, които зрителите видяха.

 

Имаше ли задачи, в които ти се искаше да се откажеш?

О-о-о, да! Но не става въпрос за определени задачи, просто имаше някои моменти, в които исках да си тръгна. Това си беше риалити, в което трябваше да се справяме бързо и това често ни затрудняваше допълнително. За да се справим с изпитанията се изискваше добра концентрация, а динамиката и камерите пречеха. Но мога да кажа, че се свиква с това. В никакъв случай не се оплаквам, нито съжалявам, че се включих в шоуто.

 

Кога осъзна, че имаш дарбата да виждш неща, които останалите не могат?

Случи се доста отдавна – бях едва 10-годишна. След като баба ми почина, започнах да лекувам. Майка ми имаше много болна ръка и мигрена, а от болницата я изписаха, изкараха я на носилка и казаха да си я отведем вкъщи. И тогава й помогнах – лекувам като полагам ръцете си на въпросното място.

 

Как реагира на това, което ти се случваше и на способностите, които разви?

Ами, помислих, че полудявам и дори отидох на психиатър, който накрая установи, че имам някакви страхове. Като й казах, че мога да й кажа някои неща за нея и роднините й, тя реши да ме провери. Познах, че майка й е прекарала инсулт и е на легло, но ще се оздравее. Следващото нещо, което се оказа истина беше, че дъщеря й ще кандидатства с английски език. Лекарката остана наистина много учудена, посъветва ме просто да се примиря с дарбата, която съм получила и да се успокоя, защото иначе съм напълно здрава. Но се обяснява и научно – това е развита сензорика, допаминовото и серотониновото ниво се изравняват. Когато човек обаче не може да разбере нещата, се чувства много некомфортно.

 

Всеки ли притежава такава дарба?

Всеки я има заложена, все пак ние работим само с една трета от мозъците си, а останалата част какво прави. Такива области се отключват при стрес.

 

А ти какво всъщност можеш да виждаш?

Ами, ако непрекъснато усещам тези неща... Когато трябва да „гледам” на някого, се настроивам за това – все едно си пускам телевизора или радиото, но през останалото време съм напълно нормален човек.

 

Имало ли е моменти, в които те е плашило това, което усещаш?

Да, но това не ме накара да се откажа от ясновидството, защото то се развива. Плашило ме е, разбира се, но съм си го обяснявала с книги за паранормални явления. Тази литература я има на пазара и не е табу. Това, което усещам, мога да го сравня със засиленото чувство и инстинкт към детето, което притежава една майка.

 

Какви други необясними неща са ти се случвали?

Ами, например с тока, което се случваше и по време на снимките за предаването. Когато бях по-нервна, им спираха часовнците, мобилните апарати – техниката. Вкъщи ми изгоря телевизорът.

 

А имаше ли колебания дали да се включиш в шоуто, защото все пак в него изпробваха възможностите ти?

Не, изобщо. Даже седяхме със семейството ми на смени да чакаме рекламата, за да запишем телефона. Аз съвсем целенасочено търсех такова участие, за да покажа на зрителите, че съществуват хора като мен.

 

Имаше ли напрежение между участниците?

Да, нормално е. Разбира се, не при всички личеше много, но имаше и такива, които си изпускаха нервите – никой не е идеален.

 

Всички сме склонни да подлагаме подобни твърдения на съмнение...

Журито твърдеше, че повечето неща, които познаваме са съвпадение, но 30 попадения няма как да са случайност.

 

Видяхме, че безпогрешно усещаш детайли от минали събития, а според комисията разгадаването на бъдещи случки е невъзможно. Вярно ли е?

Понякога да, но понякога не. Причината е, че имаме някакъв предначертан път, но можем и да му влияем. Както се казва, дали ще е осеян с рози, или с бодли зависи от нас, не трябва да разчитаме само на съдбата.

 

ТРЕТОТО ОКО

Третото око е наречено така, но това е дял от мозъка, който може да се развие при работата. То направлява лечителската и ясновидската дарба. Да вземем например художниците, които колкото повече рисуват, стават по-добри и по-добри. Учени от Института по медиаторика в Санкт Петербург дори успяха да заснемат моето трето око.

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - ДЕСИ
12.01.2009 21:06
В ДРУГО ИНТЕРВЮ КАЗВА,ЧЕ КОГАТО БАЩА Й ПОЧИНАЛ,А НЕ БАБА Й...ЧЕЛИ ЛИ СТЕ,ЧЕ СПОРЕД ИВЕЛИНА ХРИСТОВА ОСАМА БЕН ЛАДЕН ЩЕ БЪДЕ ЗАЛОВЕН ПРЕЗ 2006,ЧЕ БОЙКО БОРИСОВ СТАВА ПРЕЗИДЕНТ ПРЕЗ 2009,ЧЕ НА ОЛИМПИАДАТА В ПЕКИН ПЕЧЕЛИМ 3 ЗЛАТНИ... ПАК СПОРЕД НЕЯ САМАТА ПРОГНОЗИТЕ Й СЕ СБЪДВАЛИ 100%! ДАЛИ ИМА ДАРБА ИЛИ НЕ,ПРОБЛЕМЪТ СИ Е НЕИН,АЗ СЕ УБЕДИХ,ЧЕ НЕ Е ЯСНОВИДКА,СЛЕД КАТО ИМАХ ГЛУПОСТТА ДА Я ПОСЕТЯ. НО ДА СЕ АФИШИРА КАТО НАСЛЕДНИЧКА НА ВАНГА,ЯСНОВИДКА №1,ДА ЛЪЖЕ,ЧЕ Е ПЛЕМЕННИЦА НА ПЕТЪР ДИМКОВ,ДА МАМИ С ИМПУЛСНИ ТЕЛЕФОНИ И СМС-И НА КОИТО СЕСТРА Й ВРЪЩА ОТГОВОРИ!
цитирай
2. анонимен - софия
15.01.2009 10:30
много тъпа блондинка,бързо омръзва
цитирай
3. анонимен - Познава мога да го кажа от собствен ...
16.02.2009 10:56
Познава мога да го кажа от собствен опит
цитирай
4. анонимен - anonimen
16.02.2009 21:59
kakav e nomera za sms
цитирай
5. анонимен - шарлатанка е!!!
17.02.2009 17:12
със сигурност знам,че лъже за дарбите си,няма такива! нищо не познава,а взема много пари.
цитирай
6. анонимен - човек
24.02.2009 15:08
Ивелина е една тъпа КУРВА която лъже.
Не е никаква ясновидка и това което го разправя тя и измислените статии на редактори неини приятели и ебачиии за Ванга и др. някакви работи за пулни глупости. Ивелина е една ШАРЛАТАНКА
Тя е и Наркоманка.
Които не вярвя да се запознае с нея и да вида сам каква мошенничка е Ивелина
цитирай
7. анонимен - Минчо
24.02.2009 15:18
Коити иска да я утрепе с камани аз мога да му кажа къде живее Ивелина Христова
цитирай
8. анонимен - мо
24.02.2009 16:11
как може някои хора да са толкова злобни към хората

цитирай
9. анонимен - Umen 4owek
27.02.2009 18:06
Abe idioti takiva, q ostavete Iva namira. Tapanari ne6tastni, za teq zaplahi mojete da budete osudeni.
Kvi kamuni, wie ste su6to kato onezi cigani koito ubiha sestrite Belneiski, wnimawaite! Nakraq 6te wleze nqkoi w zatwora
цитирай
10. анонимен - да,за шарлатанство се влиза в затвора!
27.02.2009 22:33
ивелина христова се опитва да отвлече вниманието от себе си,като се опитва да се изкара жертва,това за камъните е писала тя,спори сама със себе си,явно се изнервя от критиките и започва да истеризирац
цитирай
11. анонимен - Lord Lloyd
03.06.2009 02:05
http://ivelinahristova.com/forums/

Погледнете и си задайте вьпроса, дали един уважаващ себе си човек би допуснал подобно нещо.
Целият сайт е пьлен с порно линкове и реклами.
Това е ОФИЦИАЛНИАТ й сайт.
Разгледайте сайта и си помислете, дали да давате доверието cи на такьв човек.
цитирай
12. анонимен - УМЕН ЧОВЕК
02.07.2009 20:31
Искам да кажа, че сьм много разочарован от Ивелина.
Бях при нея, и тя вместо да ми гледа, почна с някакви общи приказки и глупости. Отклоняваше темата. ЗАДАВАШЕ МИ ТЯ вьпроси. Мога да ви кажа, че НИЩО не познава. Налучква чрез трикове някои неща, но дори като и казах льжа за да я тествам, тя повярва.
ПОсле звьнеше непрекьснато телефона, тая все говорише, после пьк и хрумна че трябва за малко да стане, да отиде до някьде. Изобщо, пьлна подигравка. Не си хабете парите.
цитирай
13. анонимен - tq e lajec
20.09.2009 22:54
Nqkolko pati sam prastala sms na impulsniq telefon i vinagi mi e kazvala edno i sashto, koeto razbirase ne se e sbadvalo!

Koito ne vqrva neka izprobva sam!
цитирай
14. анонимен - ivelina
17.12.2010 20:05
abe taq qsnovidka ni6o ne poznava pra6am i sms s edin sa6 vapros 4-5 pati i vse razli4ni otgovori polu4avam polojitelini ili otricatelni ili pak nqkvi ob6i prikazki deto vseki moje da ti gi kaje napravo nqmam dumi...ujas kak moji takova neshto
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: despida
Категория: Лични дневници
Прочетен: 511988
Постинги: 159
Коментари: 183
Гласове: 686