Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2008 15:14 - дупка в стената
Автор: despida Категория: Забавление   
Прочетен: 1602 Коментари: 0 Гласове:
0



Дупка в стената

Надежда Стоянова

image

От седмица-две в ефира на Нова тв непрекъснато се върти рекламата на предаване, носещо странното заглавие Дупка в стената. Звучи интересно, а като се има предвид, че Мистър Сделка или не Румен Луканов има сериозен принос в реализирането, можем да сме сигурни, че ще е забавно. Дебютният епизод на шоуто е тази вечер от 20:00, но преди това вижте какво разказа за новата игра водещият, нагърбил се също и със задълженията на продуцент. Скачайте, водата е топла.

 

Здравей! Каква е тази Дупка в стената?

Това е част от едно японско предаване – все едно рубриката на Мавриков в Господари на ефира. Дори в Страната на изгряващото слънце все още не е завъртянa като самостоятелно предаване. Fremantle, компанията, която държи правата за излъчване и на Music Idol, вижда този сегмент и решава, че в него има потенциал. Реално в целия свят шоуто върви от около година насам, но не толкова масово. Първоначално се появила в Тайланд и Хонг Конг, a oт януари тази година и в много европейски страни – Италия, Дания, Испания, Русия, Гърция.

 

Какви точно са правилата?

Условията са елементарни – три кръга, във всеки от които състезателите трябва да преминат през определен брой стени и да се опитат да натрупат повече точки от противниковия отбор. До този момент най-забавен опит направи Зуека.

 

Как избрахте участниците?

Според мен това шоу е предназначено за обикновени хора, за всеки, който може да събере достатъчно забавен отбор. Но Нова тв искаше много бързо да пусне формата и нямахме достатъчно време за промоция и събиране на състезатели. Затова започнахме с популярни личности.

 

Имаше ли сред тях по-резервирани към шоуто?

Да, дори един от отборите се разсърди и се оттегли от играта, не прие случилото се като шега.

 

Сезонът на отпуските май не е най-подходящ за старта на нещо ново?

Напротив. Това е идеалният момент, отпуска или не – хората винаги са пред малкия екран.

 

Ти пробва ли да минеш през някоя от дупките?

Да, докато снимахме авторекламата пробвах и не можах да се справя.

 

Значи е трудно?

Трудно не е точната дума. Дупките са всякакви, странно изрязани, но всъщност това не е състезание в чистия смисъл на думата, защото няма единоборство кой е по-добър и хитър. По-скоро представлява вид забава, която в България вече от доста време липсва. На мен ми беше страшно весело да гледам как Любо Ганев, мъж 210 см, пада в басейн, дълбок 140 см, който изглежда сякаш му е до глезените.

 

Не ви е било скучно?

Изобщо, макар че това предаване е едно от най-трудните от продуцентска гледна точка. Само за един брой обемът на стените е около 30 кубика – стая пълна със стиропор.

 

Защо решихте да преведете заглавието буквално?

Да се мъчим да открием топлата вода при положение, че е наложено определено име, няма смисъл. В нашия случай не се наложи изобщо да мислим как ще се казва новата игра.

 

За какво в крайна сметка се борят отборите?

Наградата е много символична – един метален бонбон, пакетиран от БНБ. Всъщност даваме 1000, наистина нищожна на фона на другите предавания. Тук хората идват да се забавляват, но заради състезателния характер все пак решихме да има малък стимул. Много се колебахме по този въпрос, аз бях против изобщо да даваме нещо, но главният ни редактор Деян Статулов настоя. В Русия например победителите получават златни медали с дупки.

 

С колко предавания сте готови вече?

За момента сме подготвили толкова, че да започнем и да видим как ще реагира публиката. Всичко е в ръце и дистанционното на драгия зрител. Форматът е страхотен и ако не пожъне успех, значи ние не сме успели да усетим вкуса на българина.

 

Как всъщност толкова много се запали по игрите?

Любимата ми е The Price Is Right, за първи път появила се в ефира на NBC, а по-късно и в този на ABC от 1956 го 1965. След това я спират за кратко, но през 1972 се завръща с водещ Боб Баркър, който води до септември миналата година. 83-годишният телевизионер слезе от екрана и повери шоуто в ръцете на Дрю Кери. Тази игра е уникална – в началото просто се опитвах да отгатна цените, каквато е целта, но после се замислих защо е направена, защо има такива предмети…

 

А каква е била твоята роля в Супершоу Невада?

Аз и жена ми Ина се занимавахме с рекламата, предметните награди, спонсорите. След първото излъчване бяхме написали около 110 точки какво не ни харесва. Оправихме ги, всичко тръгна много добре и в един момент се случиха някои неща, след които се разделихме. Хора се разделят, хора се събират.

 

ПРОМЯНАТА

Мислех да се кандидатирам за водещ на Big Bother, но  на мен ми е много по-интересно да съм зрител или гост на това риалити. Има и други предавания, които много харесвам – предимно провокативните като Окна, шоуто на Джери Спрингър. Много обичам да гледам скандали.

Веднъж попаднах на едно предаване на Тайра Банкс, но не познатото у нас моделско риалити, а следобедно ток-шоу, което вече върви два-три сезона. Темата беше Сексът между тинейджъри и в стая от едната страна бяха разположени пет момчета, от другата – пет момичета, а в съседното помещение гледаха родителите. 11-годишно момче разказваше как са му правили френска любов, 13-годишно момиче пък споделяше груповите си секс преживявания със седем-осем момчета едновременно. Колкото и скандални да са тези теми, те трябва да се коментират, защото такива неща се случват. С подобно нещо ми се занимава и съм мислил как точно може да се случи.

 

СДЕЛКА ИЛИ НЕ

Когато започне Дупка в стената, Сделка или не излиза в лятна почивка. Дали ще се завърне есента е решение на Нова тв, но винаги е било така. Предстои разговор с ръководството на телевизията, в който ще решим и дали ще има някакви промени. Според мен Сделката, като изключим големите шоута, в които се влагат много пари, се оказа най-сполучливият формат, правен през последните 10 години у нас.

 



Тагове:   дупка,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: despida
Категория: Лични дневници
Прочетен: 512043
Постинги: 159
Коментари: 183
Гласове: 686