Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2008 11:38 - турнето на Комиците
Автор: despida Категория: Забавление   
Прочетен: 4583 Коментари: 2 Гласове:
0



Една усмивка повече

Надежда Стоянова

image

Готови ли сте? Дори и да не сте, екипът на хумористичното шоу Комиците по bTV се e заканил да оправи лошото настроение и на най-тъжния човек. За втора поредна година актьорите тръгват на национално турне, което ще обиколи 10-те най-големи града в страната. Началото е на 14 август в старата столица Велико Търново. Преди това обаче неповторимо забавният Любо Нейков с огромно желание ни отдели няколко минутки, за да издаде какво ще видим по време на представленията.

 

Любо, кои от познатите екранни образи стягат куфари за турнето?

Първо искам да кажа, че поводът да правим турне е фактът, че всяка година имаме нужда да се видим на живо с нашите почитатели, с хората, които ни гледат редовно по bTV.

 

И те имат нужда…

Да. Дето се казва, на живо, на босо, на гладно, на по чашка. Целта ни е да се срещнем с феновете в големите български градове, за да им кажем нещо ново. Заради тях лятото имаме отпуска от телевизионния екран, която използваме за специалните издания. На една сцена ще бъдем с Тони Димитрова, група Те с Преслава Пейчева и Устата, както и колегите актьори – Христо Гърбов, Руслан Мъйнов, Кръстю Лафазанов, Ненчо Илчев и Петьо Петков – Шайбата. Ще направим съвсем различен спектакъл. Да, това са си Комиците, но познатиte образи ще казват различни неща. Най-интересното е, че музикантите ще бъдат поставени в една не лека ситуация, в която не само ще изпеят любимите на всички песни.

 

Защо избрахте точно те да ви правят компания?

Познаваме се с почти всички, дори с някои сме работили и знаем на какво са способни. Стремежът на нашия екип е да покаже различна страна на хората, с които тръгваме на турне – техните скрити таланти.

 

Значи са артистични?

Разбира се. Ето например Деси Слава, която беше с нас миналото лято. До преди това малко хора знаеха, че тя умее да импровизира и се справя прекрасно с всякакъв вид музика. По същия начин ще видите и талантите на други наши приятели, които ще се включат в някои скечове.

 

Защо в някои градове ще има по две представления?

Защото там имахме изключително голям интерес. И понеже знаем, че ще се наложи да направим и втори спектакъл, решихме просто да го предвидим в програмата от рано, за да сме подготвени. Във всички градове миналата година интересът бе огромен, между представленията трябваше да има по ден почивка, но така се получи, че не навсякъде имахме, защото организаторите ни натискаха да излизаме на сцената повторно – като в Русе, Варна, Бургас. В Русе имаше 2500 души в театъра и още толкова останаха отвън.

 

Изглежда ще бъде забавно за гледане…

О-о-о, в това няма съмнение. В последните месеци, от Нова година насам, се занимаваме с този спектакъл и вече нямаме търпение да се срещнем с публиката.

 

Доста време ви е отнела подготовката?

Ами, да, защото всъщност е доста трудно – стиковане на един наистина голям екип. Подготовката има чисто техническа страна, както логистична и креативна, творческа.

 

Спектакълът еднакъв ли е за всички места?

По принцип във всеки град програмата като цяло е една и съща, но тук отварям една скоба и казвам, че за всеки град има специфични неща.

 

Колко по-различно ще е тази година?

Много по-различно и много по-забавно. Сега вече имаме опит, също и нови образи, които да представим.

 

Колко време продължава всяка ваша сценична изява?

Доста, но все пак трябва да я съберем в някакви прилични граници от порядъка на 2-2,5 часа, заради което ще се лишим от част от песни и скечове. Иначе материал имаме в изобилие, но ако не се ограничим, рискуваме да продължим до сутринта.

 

Какъв е този толкова специален декор, който ще пътува с вас?

Все още се изработва, ще е доста различен от миналата година и по-добър за сетивата.

 

Кои герои са любими на публиката?

Интересното е, че нашето шоу предлага цяла палитра от образи, така че всеки да си хареса някои.

 

Защо мотото на обиколката ще бъде Лесно е да се засмееш?

Заради ситуацията, в която се намира страната ни в момента. Ние сме членове на Европейския съюз, но хората все още не са го усетили напълно и тепърва имаме да изграждаме силно гражданско общество. Непрекъснато избухват някакви скандали, а Комиците предлагат това, което могат най-добре – да предизвикват усмивки.

 

Е лесно ли?

Всеки е загрижен, замислен, натоварен с ежедневни проблеми и затова искаме да кажем на зрителите, че когато сме заедно, наистина е лесно.

 

Кога на един комик му е трудно да се засмее?

Мен лично от няколко години насам най-много ме натъжава войната по пътищата. Даваме ужасно много жертви.

 

А какво те радва?

Битови проблеми, обърнати през нашата призма, опитвайки се да ги погледнем откъм смешната страна. Стараем се да избягаме, надсмивайки се над ежедневието.

 

ЗАВРЪЩАНЕ

Екранната почивка на Комиците приключва през септември. Мислихме вече за някои промени и има неща за оправяне, но подробностите ще ги запазя за есента. Мога да издам, че ще има креативни промени, нов декор за сцената, може би и нови попълнения в актьорския състав. Възможно е да пуснем и откъси от турнето, но още не сме решили, защото сега мислим само за срещата със зрителите.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - зашто се завръштате
16.10.2008 11:09
не ва обичам луди сте
цитирай
2. анонимен - турнето на комиците
25.03.2009 23:34
през 2009г ще има ли пак турне в градовете това ми е въпроса ако има добре ако няма лошо и дано да има
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: despida
Категория: Лични дневници
Прочетен: 511748
Постинги: 159
Коментари: 183
Гласове: 686