Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2008 17:31 - за раздялата и взимането на решения
Автор: despida Категория: Забавление   
Прочетен: 1061 Коментари: 0 Гласове:
0



Емоционалните решения

Най-глупавият извод, до който стигаме винаги щом стане въпрос за продължителна връзка, е, че алтернативите са две – двойката или ще тръгне с горда крачка към венчилото, или ще се раздели. А няма ли вероятност просто всичко да си остане такова, каквото е, без никой да се чувства задължен да се обвързва с обещания за вечна вярност само заради продължителността на отношенията? Практиката показва, че това е малко вероятно.

Но има ли начин да си тръгнеш без мелодрами, сълзи, спорове и крясъци? Здравият разум уверено твърди, че това не е непосилна задача, но проблемът е в това, че емоционалното състояния взима превес в интимните отношения. И както се казва, трезвата преценка изглежда трудноразбираема за съзнанието. Причините да напуснеш любимия човек, колкото и прекрасно да вървят отношенията ви, могат да бъдат хиляди – като се започне от някоя битова дреболия, мине се през навиците на другия, с които ти е трудно да свикнеш, за да се стигне до страха от сериозността на връзката. Често в желанието си човек да се освободи от примката на врата си, намира възможно най-глупавите извинения и оправдания и реагира първосигнално. И какво се случва след това?! Пуска се отново в морето от риби, търсещи разбиране от някоя сродна душа, за да изживее същото и за пореден път да си тръгнат, ако реши, че компромисите не са за него.

В този ред на мисли започвам да се питам кой е най-глупавият начин да си тръгнеш. Безспорно първото място ще заеме случката, която преди седмица ми сподели моя приятелка. Дълго чаканата и планираналятна почивка най-накрая се осъществява, но натрупаното в работата и забързаната София напрежение си казва думата и всеки се изнервя дори за най-незначителната дреболия. Едно мини скандалче в автобуса на път за морето, последвано от продължително тягостно мълчание, лутане под изгарящото августовско слънце в търсене на избрания хотел и накрая категорично взето решение. И понеже нямаш смелостта да обсъдиш възникналите проблеми с половинката си, но вече си решил, че тя те мисли за неудачник, караш я да влезе в банята за освежаващ душ, за да можеш безпроблемно да си тръгнеш. Без обяснения, без излишни откровения, без разколебаване. Глупаво, нали!




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: despida
Категория: Лични дневници
Прочетен: 511970
Постинги: 159
Коментари: 183
Гласове: 686