Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2008 14:31 - Хванати в изневяра
Автор: despida Категория: Забавление   
Прочетен: 2979 Коментари: 0 Гласове:
0



Малко позакъснях с пускането на това интервю :), но бях почивка.

Война с изневярата

текст Надежда Стоянова

снимка Old School Production

image

Симпатягата Христо Запрянов предизвика интерес сред дамите още преди да започне своите дефилета из малкия екран. Но името му е добре познато на футболните запалянковци, защото той е главен редактор на спортен ежедневник вече три години. Новото предизвикателство, в което жертвоготовно и отдадено се впусна, се казва Хванати в изневяра – първото риалити, реализирано от Диема. Стартът му е в понеделник от 22:00 и в случай, че все още се чудите какво ще представлява провокативното шоу, трябва да знаете, че първоизточникът се казва Cheaters, познат у нас като Прелюбодейци от програмата на GTV. Подробности за българските любовни забежки решихме да почерпим директно от първа ръка и затова хванахме, но не в изневяра, а за разговор водещия на формата.

 

Христо, какво е за теб Хванати в изневяра?

Уникален шанс да участвам във възможно най-реалното реалити. И колкото и смело да звучи, то представлява ударна инжекция социален опит. Да съпреживяваш истинските истории и драми на хората е нещо специално, което нямаше да ми се случи извън предаването.

 

Какви са разликите между родния и американския вариант?

Може би американците са една идея по-интровертни. Тук не потискаме чувствата, реакциите и емоциите си в подобни ситуации независимо от камерите и микрофоните.

 

Притеснява ли те фактът, че хората, които са гледали Прелюбодейци (Cheaters), ще те сравняват с Джоуи Греко?

Напротив. След толкова сезони като водещ Джоуи Греко си е чиста проба оригинал, съответно и перфектен модел за подражание. Признавам, че често наблюдавам реакциите му в различните ситуации, но това не означава, че той не би могъл да работи върху доусъвършенстването си.

 

Каква всъщност е твоята роля? На посредник или на лош вестоносец?

Нито еднa от двете. По-скоро се приемам – себе си и екипа, като начин за поръчителя да разбере истината.

 

Налагало ли се е да влизаш в ролята на умиротворител?

Често, но конкретните ситуации ще гледаме от понеделник по Диема.

 

Защо, според теб, са повече жените, доверяващи се на предаването?

Предполагам, че е, защото българското общество е по-консервативно и закостеняло. Дамите, които се свързват с нас, приемат предаването като спасителна сламка, чрез която да подредят живота си.

 

Колко ревниви сме българите?

Може би се повтарям, но за мен ревнивите хора не се съмняват толкова в партньорите си, колкото в самите себе си. Вероятно българите просто не са толкова уверени в себе си.

 

Колко екипа работят по заявките и как точно протича разследването – като по филмите ли?

Разчитаме на два детективски екипа плюс голям и изключително професионален отбор от режисьори, редактори и технически лица. Колкото до разследването – сигурен съм, че зрителите ще бъдат впечатлени.

 

Имало ли е замесен в някоя от историите, който е поискал определена сума, за да позволи показването на лицето му?

Този въпрос е изцяло в компетенцията на продуцентите. Това, което мога да гарантирам, е, че по време на снимките се случват какви ли не неочаквани неща. Понякога се изумявам от реакциите, когато някой е хванат абсолютно неподготвен, но за да запазя тънката нишка на очакването, няма да издам най-лудите сцени.

 

Колко души са поискали до този момент да проверите половинките им?

Малко над 200 са подали молба за помощ, а и всеки ден получаваме нови. Естествено не успяваме да се отзовем при всеки от тях, но се стараем, работим страшно много напоследък. Точно определен критерий, по който подбираме историите, няма, но преценяваме дали случаят ще бъде атрактивен, или ще е поредната тъжна история, в която двама души са се отдалечили един от друг и нямат какво да си кажат вече. Тези неща успяваме винаги да ги уловим.

 

Хората не се ли притесняват да споделят толкова лични неща?

Тук идва моята роля – да ги предразположа в случай, че нещо ги смущава, защото притеснението е нормално. Адреналинът обаче е достатъчно сериозен, за да премахва всякакви бариери.

 

С какви трудности се сблъскахте по време на снимките?

На няколко пъти имахме вземане-даване с полицията, тъй като екипът изглежда, меко казано, съмнителен. За останалите трудности ще трябва да почакате.

 

Ако ти имаш подозрения, би ли подложил половинката си на подобно нещо?

Не, просто защото в конкретния случай не смятам, че мога да имам подозрения.

 

Ти си спортен журналист, защо реши да отидеш на кастинга за Хванати в изневяра?

Не се приемам като спортен журналист, тъй като дълго време съм работил в други сфери – включително рубрики за нощен живот, за градски легенди и социално значими феномени. В последно време списвам доста неща и за списание Maxim, което е далеч от представата за спортна преса. Реших да участвам в Хванати в изневяра, защото комбинира двете ми специалности и страсти – журналистиката и актьорското майсторство.

След десет години в бранша най-лошото е да ти лепнат стриктен етикет „спортен журналист”, което до голяма степен ограничава. За щастие, разполагам с перфектния модел за подражание – главният редактор Витомир Саръиванов, който дълго време работеше основно като спортен журналист, но в момента е едно от най-харесваните и успешни телевизионни лица въобще. Старая се да попивам възможно най-много от него.

 

Колко конкуренти се наложи да пребориш?

Не съм запознат с фактите около моето избиране като водещ, но се радвам, че имам възможност да участвам в този формат.

 

Вярно ли е, че са те предпочели пред Андрей Слабаков?

Тези писания доста ме огорчиха, тъй като нямам възможността лично да познавам господин Слабаков. От това, което съм виждал, за мен той е изключително качествен човек и професионалист.

 

Какви личности ще гостуват в обзорните предавания?

Достатъчно адекватни спрямо съответните случки. В хода на разследванията срещаме доста различни личности. Всички те са много колоритни – и по отношение на характерите и реакциите си, и по отношение на сексуалната си ориентация. Със сигурност гостите ще отразяват по някакъв начин героите от епизодите през седмицата.

 

Защо трябва да гледаме шоуто?

Шоуто показва живота на обикновения българин такъв, какъвто е. За всички е ясно, че тези неща се случват, има ги и ще ги има и занапред. Гледайте, защото това е най-очакваното предаване в България с най-неочакваното съдържание.

 

ЛИЧНО

-         Христо Запрянов е главен редактор на вестник Тема спорт

-         син е на издателя и главен редактор на списание Тема Валери Запрянов

-         често е коментирал различни спортни прояви в студиото на Диема

-         сестра му Катерина също за кратко се е изявявала като водеща и автор на рубриката Детектор на лъжата, която вървеше по Нова тв




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: despida
Категория: Лични дневници
Прочетен: 510219
Постинги: 159
Коментари: 183
Гласове: 686