Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2008 17:48 - Неустоимият затворник
Автор: despida Категория: Забавление   
Прочетен: 4786 Коментари: 0 Гласове:
0



Неустоимият затворник
Надежда Стоянова
image

Едва ли ще се намери някой, които да оспори факта, че драматичният екшън сериал Бягство от затвора е сред най-хитовите заглавия в последните години. Продуцентите определено уцелват право в десетката и още с дебютния епизод приковават пред малките екрани над 10.5 млн зрители. Разбира се, една голяма част от тях са представителки на нежния пол, впечатлени от сексапилния актьор Уентуърт Милър, изиграл ролята на гениалния архитект Майкъл Скофилд.

Синеокият чаровник е роден на 2 юни 1972 в Оксфордшър, Великобритания. Родителите му са високо образовани, което предопределя и неговото ученолюбие и старателно залягане над учебниците. Ако щете вярвайте, но баща му – Уентуърт Милър II, е чернокож, макар че синът му получава прякора Снежинка в пандизчийската поредица, направила го световно известен. Във вените на адвоката Милър Старши тече африканска, ямайска, английска и немска кръв. По майчина линия нещата не са много по-различни – учителката Роксан има руски, френски, холандски, сирийски и ливански произход. Двамата са възпитаници на престижния университет Йейл, където се запознават и скоро след това се вричат във вечна вярност.
Уентуърт е първородното дете на двойката, която се мести от другата страна на океана, когато той е само на годинка. Установяват се в един от окръзите на Ню Йорк – Бруклин, не след дълго семейството се увеличава с още двама члена – сестрите Джилиан и Лейд.
Като малък бъдещият актьор е непримирим бунтар, опитващ се да прокара уникалните си възгледи за живота и всичко, заобикалящо го. След като завършва гимназия кандидатства в университета Принстън, където през 1995 завършва специалност английска литература.
„Родителите ми искаха да уча в най-добрите училища и аз се трудих много, за да ме приемат”, споделя самият той. По време на студентските си години постепенно се увлича по играта и започва да изявява таланта си в актьорска трупа. Тогава осъзнава, че именно това е неговото призвание и се отправя към Лос Анджелис в преследване на мечтата си за бляскава кариера. Преди да заслужи своята слава Уентуърт прекарва доста години зад кулисите. Работи в отдел Развитие в малка продуцентска компания, специализирана в правенето на филми за телевизията.
В началото родителите му не са особено очаровани от неговото решение, притеснявайки се, че момчето им няма да има сигурността от получаването на редовно месечно възнаграждение. Когато обаче го виждат на екрана, отношението им коренно се променя. Сега майка му е сред най-големите му почитателки – купува всяко списание, в което види негова снимка, и дори има специален албум с изрезки и статии.

image

ТРУДНО НАЧАЛО
Първата роля във филмографията на Уентуърт е тази на чувствителния и самовглъбен Дейвид в минисериала Динотопия през 1995, където продължава да играе чак до 2002. Доста по-късно започват гостуващите му участия – в Бъфи, убийцата на вампири (1998), Спешно отделение,Известен, Присъдата на вашия живот (всички от 2000). Получава задачата да се превъплъти в образа на Парис в лентата Ромео и Жулиета през 2000, а година по-късно се снима в късометражния филм Стая 302.
Най-накрая идва ред на едно по-запомнящо се участие – в трилъра Скрити белези от 2003. Прохождащият все още актьор получава възможността да си партнира със звездата Антъни Хопкинс, изигравайки неговия герой на младини. Двамата пресъздават образа на колежанския професор Колман Силк, борещ се да скрие невероятна тайна.
Преди предложението за касовото телевизионно заглавие Бягство от затвора обаче има още вода да изтече. Милър играе д-р Адам Локууд в Поземен свят (2003), след което през 2005 приема гостуващи роли в поредиците Джоун и Шепот от отвъдното. Годината се оказва достабогата откъм предложения и той се появява още в късометражния филм Признанието, както и в лентата Стелт, където изпълнява гласа на Еди. Участва и в два от клиповете на Марая Кери – към песните It’s Like That и We Belong Together. И в двете видео реализации, режисирани от Брет Ратнър (направил пилотния епизод на Бягство от затвора) Милър спори за сърцето на изпълнителката със своя колега Ерик Робъртс.

ВЕРЕН ИЗБОР
Ето че Уентуърт изтегля печелившата карта, съгласявайки се да изиграе ролята на Майкъл Скофилд в драмата на FOX Networks Бягство от затвора. Година след зашеметяващия старт на шоуто (2005) той получава и номинация за Златен глобус в категория Най-добър актьор в драматичен сериал. В поредицата е затворник с огромно сърце, а в реалния живот 36-годишният чаровник се учи как да контролира дарбата си на съблазнител. Това участие моментално го превръща в един от най-желаните мъже в Холивуд. И въпреки че от известно време недоброжелатели усърдно обсъждат сексуалността на звездата, почитателките му не намаляват, а точно обратното – броят им продължава да расте с всеки изминал епизод.

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ:
- съучениците на Уентуърт го наричали Стинки
- висок е 185 см
- алергичен е към котки и кучета, както и към определени храни
- направата на татуировките по тялото му за снимките на Бягство от затвора отнема по 4 часа дневно
миналата година попадна сред стоте най-красиви личности в света, класирани от списание People
- явявал се е на прослушване за ролята на Супермен, докато проектът Супермен се завръща бил все още под режисьорския контрол на Брет Ратнър

Гледайте Уентуърт Милър в Бягство от затвора,
всяка делнична вечер, Нова тв, 22:30


Тагове:   Неустоимият,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: despida
Категория: Лични дневници
Прочетен: 512012
Постинги: 159
Коментари: 183
Гласове: 686