Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2008 17:40 - Познай отговора
Автор: despida Категория: Забавление   
Прочетен: 1250 Коментари: 0 Гласове:
0



Познай отговора
Надежда Стоянова
image
В повечето игри участниците налучкват верните отговори и често стратегията се оказва печеливша. Можем за пореден път да я проверим утре вечер в 21:00 по Нова тв, когато започва Всичко по 10. Въпросите във формата се подлагат на социологическо проучване и всъщност верните отговори отразяват нагласите на хората. С воденето на шоуто се зае доскорошният синоптик от редиците на bTV Иво Андреев, който след 8 години смени амплоато. Чакаме с нетърпение да видим резултата и му пожелаваме успех.

Иво, как така Нова тв успя да те „открадне” от bTV?
Получих предложение, което прецених, че е добро за мен и ми дава възможност за промяна и развитие. Мисля, че за осем години съм дал много, както и съм получил много от работата си в bTV, но да бъда водещ на подобен проект, какъвто е Всичко по 10, е огромно предизвикателство и шанс.
Всичко по 10 е сред най-успешните формати в САЩ. С какво печели толкова публика?
С голямата парична награда, но освен това играта е интересна и дава възможност на всеки от нас да разбере какво е мнението на обществото по всякакви въпроси – политика, бит и ежедневие, религия, секс…
Кога е стартът на шоуто и в кои дни ще върви?
Започва утре и ще се излъчва всяка събота веднага след Big Brother 4.
В момента в процес на подготовка на играта са още няколко страни. Знаеш ли кои?
Така е. Скоро ще тръгне в Армения, Южна Африка, Хърватия, Финландия, Швеция.
От къде идва заглавието на играта? С правилата ли е свързано?
Точно. Идва от това, че при всеки верен отговор спечелената сума се умножава по 10. Започва се от 50 лв и само с пет верни отговора може да се достигне космическата за България награда от 500 хил. лв. Отстрани изглежда много лесно, но първите участници вече се убедиха, че изобщо не е така.
А какви всъщност са правилата?
Състезателите трябва да отговарят на въпроси с приблизителни или точни проценти. Въпросите, които задаваме на екрана, първо са били обект на социологическо проучване на общественото мнение, проведено от Алфа рисърч. Играчът трябва да познае колко процента от анкетираните са на определено мнение по конкретния въпрос.
Шоуто протича в два рунда като в първия двама съперници се изправят един срещи друг. Участникът, който е дал трите най-близки отговора до тези от социологическото проучване, продължава да играе за голямата награда, от която вече го делят само 5 верни попадения.
Какво можеш да кажеш за въпросите?
Изключително интересни и любопитни са. Много от тях са забавни, но в същото време и доста сериозни. С една дума – разнообразни. Отговорите им ще развълнуват всеки българин и ще изненадат и дори шокират не малко хора.
Играчите могат да разчитат на свой близък. В какъв смисъл?
Според правилата участниците могат по всяко време да обсъждат и да се съветват със свой роднина или приятел, дошъл в студиото. Публиката пък гласува за предполагаем верен отговор, което също е доста полезно.
В екипа е и бившият пощальон на Имаш поща – Пейо Филипов. Каква е неговата роля?
Този път Пейо няма да е на екран. Неговата работа е една от най-отговорните зад кулисите. На него продуцентът Маги Халваджиян е поверил подбора на участ-ниците.
А тази на Влади Априлов?
Влади е един от хората, натоварени със задачата да измислят въпросите. Присъствието му в екипа гарантира, че въпросите със сигурност ще са оригинални и провокативни.
Какъв е този специален декор, който сте поръчали чак от Германия?
Първите кандидати вече усетиха тръпката да стъпят на грандиозната сцена, побираща огромна публика, активно реагираща на всичко, което се случва. Чрез сложна електронна система за гласуване 200-те души около сцената също дават своите предположения за верен отговор и това е един от своеобразните жокери. А с помощта на сложен софтуер, създаден специално за нуждите на играта, цялата информация се изчислява светкавично и резултатите се изписват на внушителна видео стена, широка цели 8 м.
Лесно ли се преквалифицира от синоптик отново във водещ?
Трудността идва от това да оправдая очакванията на изключително професионалния екип на Global Films. Надявам се да успея.
Имал ли си и други предложения?
Мислил съм доста варианти, но нищо не ме привлече. Малко преди да напусна bTV и да се заема с Всичко по 10 имах възможност да водя Хванати в изневяра, но прецених че това не е моят образ и моето шоу.
Какво ще кажеш на зрителите точно преди премиерата?
Ще бъдете приятно изненадани от атмосферата, визията и съдържанието.

ПЪРВИ СТЪПКИ                                                                                                                         
В края на 1990 имах възможността да попадна в единствената телевизия тогава – БНТ, където участвах в младежкото предаване Час по всичко. Изкарах там около 5 години, а после влязох в казармата. После се изявявах известно време в няколко кабелни телевизии, а накрая в bTV. Като дете пък мечтаех да стана пилот, но явно не съм се борил достатъчно, за да постигна желанието си. Остава ми обаче възможността да летя със самолет, което много обичам.


Тагове:   Отговора,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: despida
Категория: Лични дневници
Прочетен: 511735
Постинги: 159
Коментари: 183
Гласове: 686