Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2008 09:33 - Неве от Аламинут
Автор: despida Категория: Забавление   
Прочетен: 5763 Коментари: 0 Гласове:
0



Кухненска забава
текст Надежда Стоянова
image
Вече няколко години бандата на Аламинут забърква в своята кухня пикантни смешки, с които ни забавлява всяка седмица. В четвъртия сезон по bTV ни очакват още много изненади, нови герои, абсурдни ситуации и великолепна актьорска игра. След като усмихнатият екип на шоуто отпразнува старта на новите си епизоди в компанията на свои приятели миналата седмица, сега реши да сподели и някои подробности с екипа ни. Нашият вътрешен човек е Невена Бозукова, по-позната просто като Неве.

Здравей, какво ново сте ни сготвили?
Ние винаги предлагаме интересни неща, но все пак се гответе за нови образи и места, забавни ситуации от по-далечните краища на света.

Не само в кухнята?
Стига с тази кухня.

Научихте се да готвите ли?
Професионалисти сме, а мисля, че и зрителите станаха. Не че предлагаме кой знае какви рецепти, но ако ни гледате внимателно как режем и въртим черпаците, все нещо ще научите.

Каква е тази нова линия на снимане?
По принцип снимаме на различни локации и сега просто сме ги обогатили с други, по-различни от домашните, тези от градинките и любимите ни морски.

Защо морските са ви любими?
Екипът всяко лято ходи в командировка на морето за около 10 дни, които преминават изключително забавно. Топло е и сме се откъснали от дивашката столица.

Е да, но сте на работа.
Така е, дори в някои дни с колежката Милена (Маца) ставаме в 05:30, защото трябва да се гримираме повечко от мъжете.

Ти и колегите ти помагате ли на сценаристите?
Ами, всъщност никой не се допитва до нас, когато измисля героите, но после им става лошо, докато ги научим. Има някои неща, за които се питаме защо трябва да ги правим при условие, че не звучат изобщо смешно, но се оказва, че зрителите много ги харесват. Като цяло сценаристите са много отворени и приемат част от идеите ни. Ние с Милена непрекъснато срещаме разни образи, които дават материал със забавните си реплики.

Теб какво може да те разсмее?
Аз съм почитателка на английския хумор и се забавлявам с каламбурите, с които можем да се заиграем. Понякога имаме и такива скечове, въпреки че залагаме на по-кратките форми, защото в напрегнатото ежедневие сме свикнали всичко да се случва бързо. Харесва ми това, че преди четири години, когато започвахме, си обещахме да не се занимаваме с българските политици. Те са от ден до пладне – днес са интересни, а утре вече не са. Ето защо повече се забавлявам да снимам  например как някой се подхлъзва на бананова кора и пада на улицата.

Спомена старта на предаването преди четири години. Имахте ли притеснения дали зрителите ще ви харесат?
Имаше колебание дали това ще върви, защото принципно подобни къси материали са изключително трудни за снимане и отнемат много време. На екрана излизат само 20 секунди, а е трудоемко. Без да искам да обидя никой от колегите, но е по-лесно да застанеш на сцената и да изиграеш скеч, където веднага виждаш резултата.

Как се събрахте?
Робин Кафалиев и Краси Ванков са работили по различни проекти заедно и един ден бяхме тримата, когато Робин просто подхвърли идеята да се захванем с това. Дачко тъкмо се беше върнал от Русия, където работи известно време. Трябваше много бързо да направим демо запис и за модел взехме едно английско скеч шоу, което е точно такъв формат – трима мъже и две жени. Краси предложим да вземем Наката, с който заедно са учили, Робин се сети за Даката, а аз пък играех по това време с Милена в няколко спектакъла в Сатиричния театър. Те се съгласиха на тази лудост и така започнахме. Имахме повече ентусиазъм и вяра, отколкото съмнение.

Значи е много важно човек да си вярва?
Разбира се. Но трябва да има от онази добрата вяра, която дава стимул, а не го кара да се самозабрави и да реши, че може всичко. Човек непрекъснато се учи и ние дори от време на време гледаме първия сезон на шоуто, където откриваме куп грешки. Преди това никой от нас не беше снимал подобен тип формат и нямаше голям опит в поведението пред камера. Киното, телевизията и театърът са съвсем различни неща.

Лесно ли се преобразяваш в коренно различни личности от теб?
Това се учи. Моите преподаватели в НАТФИЗ ни караха да обикаляме да търсим различни образи и да заучаваме техните мимики, жестове, интонацията им. За актьора е важно да може да се превъплъти и в най-големия простак, които може да го изкара извън равновесие в реалния живот. Така да го изиграе, че да накара зрителя наистина да се отврати.

Коя ти е любимата роля?
Те са толкова много, че трудно бих могла да избера. Имам един-два от селските си типажи, които страшно харесвам. Голямо удоволствие ми доставя, когато снимаме на по-малки населени места, където хората до такава степен са свикнали с несгодите на живота, че са безпардонно директни в някои случаи. Могат да ти кажат всичко право куме в очи. Аз също понякога съм такава и вместо да броя до 10 казвам нещата направо.

Вярно ли е, че сте снимали на Форт Бояр?
А-а-а, не сме. Само един от нас беше там, но ще видите кой, когато започне вторият сезон на шоуто.

Какво ви разказа вашият представител за крепостта?
Не е имало много време за разглеждане. Всичко е по график, който французите дават, снима се по цял ден. Всяка сутрин идва лодка, която взима участниците и ги откарва го крепостта, а вечерта ги връща обрат-но. Разглеждат тези, които не играят. Това, което могат да видят, е малко селце, близо до Форта.

Догодина може да се изявите като състезатели?
С удоволствие. Тъкмо четиримата ще направим отбор, а Робин така и така ще снима. Интересно е Дачко какво ще прави, трябва да участва в някакви игри с похапване. Лошото е, че не знаем на кой точно коя игра ще се падне.

Как бихте се справили?
Ние с Милена сме жилави и бихме издържали на напрежението. Наката е спортна натура, а Дачко ще го ползваме за мисловните игри, където трябва да се използва хитрост.

Всъщност вие вече имахте представител миналата година – твоят приятел Краси Ванков.
Да, така е. Неговите изпълнения ще останат в историята на шоуто. Откакто се върна от Франция редовно ходи на фитнес, свалил е 11 кг и ако се върне там, ще разбие всички. Оказва се, че в тази игра човек разбира, че това, по което си е мислел за себе си, не е съвсем така. Но Краси беше абсолютен Чарли Чаплин на пътечката, по която трябваше да бяга с кофа в ръка. Продуцентите признали, че не е имало по-забавен участник от него. Борбата беше безмилостна до последната секунда и въпреки че знаеше, че ще падне, пробваше отново и отново.

МАЛКИ ТАЙНИ                                                                                                      
- Невена всъщност е драматична актриса и първата й роля е на Нина Заречная от Чайка на Чехов
- в новия сезон на Аламинут са снимали петролни скечове в село Тюлено, където на 43 градуса се наложило да носят кожени костюми
- вече десет години неин любим е Краси Ванков от Рекордите на Гинес по bTV. Освен това той продуцира Аламинут


Тагове:   аламинут,   Неве,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: despida
Категория: Лични дневници
Прочетен: 510242
Постинги: 159
Коментари: 183
Гласове: 686