Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2009 14:30 - Мистика и още нещо
Автор: despida Категория: Забавление   
Прочетен: 1410 Коментари: 1 Гласове:
0



Мистика и още нещо

image

След дълго очакване миналия четвъртък започна вторият сезон на шоуто, в което наши сънародници доказват паранормалните си способности – Ясновидци. Вярвате или не в способностите на тези хора, екипът на предаването предупреждава да се готвим за изненадващи резултати и стряскащи разкрития. Освен това са ни подготвили впечатляваща кинаджийска визия. А какво друго предстои, разказа водещият Николай Георгиев, който наскоро изненада зрителите и със завиден музикален талант.

Ники, какво да очакваме този сезон?
По-добре побрани изпитания, по-силни като история и като реализация. Екипът си разбира от работата, дори аз съм се отпуснал повече и вече не съм толкова благонадежден и добър. Изпитанията са затрогващи и на моменти шокиращи като събитие, което трябва да бъде разкрито.

Трудно ли им беше на участниците?
Справиха се дори по-добре от кандидатите от миналата година, въпреки че задачите бяха по-трудни. Това е предизвикателството – да проверим докъде може да стигне всеки.

Първият сезон подготви ли следващите?
Да, те са гледали и се почувстваха по-спокойни, в следствие на което дадоха по-добри резултати.

Камерите все пак не ги ли притесняваха?
В началото е нормално, но се притесняваха и от мен. Затова се постарах да общувам повече с тях, за да могат да свикнат с мен и да не се превръщам в допълнително препятствие. Опитвах се да бъда неутрален.

Значи няма такъв, на когото симпатизираш?
В целия проект няма място за симпатии, нито за антипатии, разбира се. Участниците са нормални, приятни и обикновени. На моменти са забавно невежи, защото в голямата си част са неуки и аз трябваше да превеждам техните думи така, че зрителите да ги разберат.

Защо, според теб, искат да участват?
За да разберат кои са всъщност, защото имат някакви странни усещания. Повечето не са формирани гадатели и искат да проверят възможностите си. Уважавам ги, защото са смели, но в моменти, в които дадено изпитание не се получава и някой психологизира проблема, ставам прилично рязък.

Има ли актьори като миналогодишната Виктория?
Тя не преиграваше, просто има такива хора. Вероятно е свръхемоционална. В този сезон също имаме подобни типажи, но те се развиват като поведение.

Как?
Ето например Виктория от миналата година – започна да прави странни неща след третия-четвъртия епизод, след като се поотпусна. Новите участници също се развиват. Показват емоция най-вече помежду си, което също е заснето и ще бъде излъчено.

Защо този път са по-малко?
За да бъдат разпознаваеми. 10 души са прекалено много – цял футболен отбор, от който човек помни само вратаря, защитник и двама нападатели. Нещо от този род е и при нас.

Ти участваше ли в подбора?
Не, но знам, че тази година кастингът е бил по-тежък – идват, сядат на един стол и веднага започват да валят милиони въпроси. Дисциплината е доста сурова, за да проверим какво биха направили в стресови ситуации. Причината е, че в някои изпитания психиката им е също толкова важна за успешно справяне, колкото ясновидските качества. Ние симулираме опасност, но ако тя е реална, те трябва да проявят здрави нерви, за да се справят със ситуацията.

Все пак те знаят, че симулирате и вероятно не се плашат особено?
Да, знаят, но на няколко пъти опасността беше съвсем истинска.

А къде е журито? Кога ще разберем кои са членовете му?
В последния епизод, дотогава те ще дават своите оценки, скрити зад маски и самите те няма да знаят кои са другите. Този път следят работата на ясновидците независимо един от друг и в определен момент казват кой трябва да отпадне, но без да коментират.

Миналата година имаше опит за подсказване. Как се справихте с този проблем сега?
Малко по-строги сме.

Изолирахте ги в клетки?
Горе-долу. Комуникираха помежду си, но нямаха абсолютно никаква представа какво ще им се случва на другия ден. В деня на снимките пък с помощта на охраната всеки се явява, след което бива изолиран от останалите. Дори и опити не е имало, защото аз също ги следях отблизо.

Дали могат да четат мисли?
Мисля, че някои могат. По същата причина и аз бях в пълно неведение и научавах в последния момент какво ще се случва.

Има мнения в двете крайности, но защо някои хора изобщо не вярват?
Как да обясниш на някого, че светът не е това, което виждаш. Просто трябва да си зададем въпроса: защо се раждаме. Според фундаменталната физика нищо не свършва със смъртта, всичко е процес. На отричащите хора как да обясниш, че се стига до другия край на вселената – възможно е при изкривяване на пространството.

Липса на информираност ли е обяснението?
Не, просто в живота на хората има някакво драматизиране на наличното елементарно битие, т.е. работим, правим пари, забавляваме се и мислим, че животът се изчерпва с тези няколко задачки. Когато излезем от примерите, се озоваваме в някакъв вакуум. Не спирам да повтарям, че има милион измерения, които нямат нищо общо с нашето. Ясновидците го улавят, защото тяхната структура на мозъка е леко повредена – всеки от тях е получил дарбата след някаква травма.

При всички ли е така?
В повечето случаи. От нашите участници има такъв, който в продължение на дни е бил в кома и се е събудил различен. Като си удариш главата, клетките се пренареждат по друг начин – начинът, по който са наредени, създава съзнанието. Факт е, че използваме от 3 до 5 % от мозъка си, какво тогава става с останалата част? Има хора, които не могат да го разберат, затова ги съветвам да гледат.

Изглежда е по-лесно да се критикува?
Е, да. Аз например когато не одобрявам дадено нещо, трябва да съм детайлно запознат с него. Има предавания, които не ми допадат, но за да мога да преценя, трябва все пак да ги гледам.

А водил ли си предаване, което не ти е на сърце?
Честно казано не, защото работата ми не е задължителност, т.е. не е нужно да го правя непременно и да не мога да отказвам. Това, което върша в момента, независимо как изглежда, за мен лично е степен на удовлетвореност. Никой не може да ме задължи да се занимавам с нещо, което не ми носи удоволствие, защото това ще си проличи на екрана.

Все пак за тези два месеца нямаше ли нещо, което ти дойде в повече?
Беше провокация от най-различно естество – организационно, технически, емоционално и енергийно дори, защото там се преплитат не какви да е енергии. Определено беше предизвикателство и мога да съм доволен, че оцелях, защото прекалено много се ангажирах с участниците, исках да ги разбирам, да им помагам да не изпадат в крайности помежду си.

Общуването с тях натоварва ли?
Много, но накрая се чувстваш изцеден и в същото време както си на ръба, така не падаш.

Винаги ли си вярвал в ясновидството?
Винаги съм знаел, а в определен момент от живота ми това беше потвърдено съвсем неочаквано от напълно непознат човек, който ми каза неща, които няма откъде да знае. Той дори не беше българин.

МУЗИКАЛЕН ТАЛАНТ
Точно преди старта на Ясновидци миналата седмица гостувах в Music Idol, където изпълних По първи петли на Васил Найденов в оригиналната тоналност. С удоволствие бих пял и на някой от големите им концерти, но трябва да бъда малко по-подготвен и да вляза евентуално в някаква дуетна песен. За мен пеенето представлява тотално разпускане. Съветът ми към талантите е да пеят сякаш се изповядват. Някои от тях обаче като че ли приемат шоуто като даденост и не разбират, че битката не свършва с победата. Навремето, когато ме одобриха на кастинга за Руска рулетка, имах около 30 сек, в които на тих глас си казах: Браво, но в следващите минути започнах да разсъждавам върху нещо много важно – това не е краят, а началото и ако не стъпя добре на пътя, може да не получа втори шанс.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Торрент трекер
26.07.2011 12:14
Лучший <a href=http://vitorrent.ru/>торрент</a> трекер без регистрации , где вы можете скачать много фильмов, игры, музыки, программ и много другого. НАпример скачать <a href=http://vitorrent.ru/>торрент фильмы</a> с нашего <a href=http://vitorrent.ru/>торрент трекер</a> . Для любителей игр большой ассортимент <a href=http://vitorrent.ru/games/>торрент игры</a> , <a href=http://vitorrent.ru/games/strategy/75-the-sims-3-generations.html>The Sims 3</a> скачать бесплатно!
<a href=http://vitorrent.ru/>торренты без регистрации</a> и <a href=http://vitorrent.ru/>torrent</a> и многое другое, например <a href=http://vitorrent.ru/>игры торрент бесплатные</a> , скачать <a href=http://vitorrent.ru/>сериалы</a> с торрента. Фильмы: <a href=http://vitorrent.ru/filmi/komedii/66-paren-s-marsa.html>Парень с Марса</a> , <a href=http://vitorrent.ru/filmi/komedii/51-all-inclusive-ili-vse-vklyucheno.html>всё включено</a> . <a href=http://vitorrent.ru/musica/>торрент музыка</a> всех направлений. Так же обратите внимание на <a href=http://vseserial.ru/>сериалы онлайн</a> , <a href=http://vseserial.ru/interny/11-interny-72-seriya-4-sezon-12-seriya.html>интерны 72 серия</a> , <a href=http://vseserial.ru/>амазонки</a> , <a href=http://vseserial.ru/>сериалы онлайн смотреть</a> . <a href=http://infofilm.ipby.ru/>блог о фильмах</a> .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: despida
Категория: Лични дневници
Прочетен: 510265
Постинги: 159
Коментари: 183
Гласове: 686