Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2009 14:27 - Шепотът на един ловец
Автор: despida Категория: Забавление   
Прочетен: 3258 Коментари: 0 Гласове:
0



Шепотът на един ловец imageДори и да не знаете кой знае колко неща за Дейвид Конрад, със сигурност го свързвате с мистичния сериал Шепот от отвъдното, който върви всeки делничен ден по AXN. В него той е пожарникарят Джим Кланси, женен за говорещата с духове на починали хора Мелинда Гордан. По-наблюдателните може пък да са се сетили, че актьорът имаше романтични въжделения към Алиша Силвърстоун в Сватовницата. И за да опровергаем мнението, че това са най-забележителните заглавия в биографията му, решихме да проучим въпроса от близо.

В средата на лятото на 1967 – 17 август, семейството на инженера Джим и библиотекарката Маргарет Конрад се сдобива с трети син, когото кръщават с името Дейвид. Детството на хлапето преминава в Питсбърг, Пенсилвания. Заляга над учебниците в местната гимназия, след което продължава образованието си в университета Браун, където учи драма и театър. Скоро го приемат и в Ню Йорк в престижното училище Джиулиард, от където се сдобива с диплома през 1995 и през следващите пет години преподава литература и драма в университета в Питсбърг.

МЕЖДУ ЕКРАНА И СЦЕНАТА
Дейвид дебютира на екрана още преди да стане висшист – играе вампир в трилъра Darkness от 1993. По същото време прави първи крачки и на сцената в адаптация на романа Правилата на дома на Джон Ървинг, екранизиран през 1999. Конрад бързо осъзнава, че голямата му страст е именно театърът и по-късно дори пренебрегва поканите за няколко филма. Но докато си позволи лукса да отказва, минава известно време.
След още една малка роля в Under Heat през 1996 младият актьор започва да обикаля от кастинг на кастинг. Същата година опитва късмета си в поредиците Партньори на FOX и Обществен морал на CBS, но не го одобряват за нито една от двете продукции. Най-накрая получава шанс да се присъедини към екипа на драматичния сериал Relativity (1996) на американския канал ABC. Превъплъщаването му в еврейски художник и амбициозен архитект му приляга сякаш именно за това е роден. Макар че участва само в пет епизода, лентата го запознава с Попи Монтгомъри от Безследно изчезнали и Лиса Едълстайн – Къди от Д-р Хаус, и отваря вратите за предстоящата му телевизионна кариера.
Междувременно отскача и до родното място, където играе в пиесата на Том Стопард Аркадия. Благодарение на продуцентите на пиесата и на сериала Дейвид успешно съвместява двата ангажимента преди да получи следващото си предложение. А то не закъснява – през 1997 дели снимачната площадка със Сигърни Уивър в Снежанка в черната гора, осъвременена версия на добре познатата приказна история, само че със страховит привкус. Дванайсет месеца по-късно добавя към филмографията си Форсмажор, където си партнира с Винс Вон, Ан Хечи и Джейда Пинкет Смит.

АХ, БРОДУЕЙ
Ето че през 1998 Конрад дебютира и на Бродуей с постановката Дълбокото синьо море. Появява се и в няколко off-Бродуей пиеси, играни в Ню Йорк – Троил и Кресида, Ричард II и Indian Ink на Том Стопард. Отдаден на драматичните си театрални преобразявания, той отказва роли в Буги нощи (1997) и Смъртоносно влияние (1998). Не след дълго обаче се завръща на екрана с телевизионната драма The Weekend (1999) с Брук Шийлдс, Джеймс Дювал и Гари Дурдан. Няколко месеца по-късно се снима в един епизод от сериала Hallmark Hall of Fame, номиниран за Златен глобус.
Актьорът става военноморски лейтенант заедно с Робърт Де Ниро и Куба Гудинг Джуниър в Мъже на честта и участва в пет епизода на сериала Розуел (все през 2000). Две години по-късно става част от фантастиката The Time Tunnel, а след това за кратко играе в комедийната поредица Boston Public и в забавната лента И още нещо с Уди Алън, Дани Де Вито и Кристина Ричи (и двата от 2003). Явява се на кастинг за ролята на детектив Ед Ексли в адаптацията Поверително от Ел Ей с Кийфър Съдърланд, Джош Хопкинс и Ерик Робъртс, но шоуто така и не излиза на бял свят.

ПРОБИВЪТ
Следващите няколко години графикът на Дейвид е изключително натоварен, защото го одобряват за роля в хитовия сериал Сватовницата, а междувременно се снима и в още няколко ленти – драмата Beck and Call (2004), епизод от Д-р Хаус (2005), Ловци на шаферки (2005) с Оуен Уилсън и Винс Вон.
Но нека се върнем на Сватовницата. Нали не сте за-бравили, че в главната роля (тази на Кейт Фокс) е чаровната блондинка Алиша Силвърстоун, която съвместява задълженията си на юрист с издирването на идеалните половинки за закъсали дами и господа? Грижейки се за щастливия интимен живот на другите, сякаш не й остава време за собствения й, докато не се появява прекрасният Майкъл Менделсон (Конрад). Искрите между двамата се забелязват от километри, но изглежда не им е било писано да бъдат заедно, защото все нещо се обърква.
След въздишките по Алиша идва ред на ново екранно обвързване – с винаги усмихнатата Дженифър Лав Хюит във фентази сериала Шепот от отвъдното. Ролята преобразява Дейвид в пожарникаря Джим Кланси, който насред проливна буря среща любовта на живота си – Мелинда, и скоро се жени за нея. Но приключенията им тепърва започват, защото красавицата има тайна мисия – помага на духовете на починали хора, заключени между този и отвъдния свят, да видят светлината в края на тунела. В моментa от другата страна на океана вървят последните епизоди на четвъртия сезон.
Дейвид участва още в драмите Dumpster (2005) и Crazy (2007). До няколко месеца предстои да го видим в трилъра Fallow the Prophet и в драмата An Entire Body.

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ: - неотдавна се заговори, че продуцентите на Шепот от отвъдното са казали на Дейвид, че персонажът му трябва да умре. Самият той не потвърждава информацията, но обещава изненадваща развръзка
- Конрад е играл на сцената на театъра в Ню Джърси ролята на Гилденстерн от Шекспировата трагедия Хамлет
- близки на актьора издават, че след участието му в сериала Relativity той бил затрупан от предложения
- като малък искал да стане писател



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: despida
Категория: Лични дневници
Прочетен: 512092
Постинги: 159
Коментари: 183
Гласове: 686