Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2009 14:51 - Моли Симс или Делинда Дилайн
Автор: despida Категория: Забавление   
Прочетен: 3133 Коментари: 0 Гласове:
0



Артистична манекенка

текст Надежда Стоянова

image

Една от най-закачливите и капризни героини в поредицата Лас Вегас се казва Делинда Дилайн, дъщерята на управителя. Ролята е поверена в ръцете на младата и не особено опитна, но за сметка на това наистина талантлива Моли Симс. Преди да стигне до екрана чаровната блондинка минава през модния подиум и куп комедийни и ток-шоута като гост-звезда и водеща. Филмографията й не е от най-дългите, които сме срещали сред представителите на Холивуд, но със сигурност никой не би отказал да я гледа в някое ново заглавие.

Колкото и да не й личи, Моли отдавна е задминала тинейджърската възраст, че дори и Христовата. Родена е на 25 май 1973 в Кентъки, САЩ, в семейството на Джим и Дороти Симс. Израства в родния град, а след като завършва гимназия продължава образованието си в университета Вандербилт в Нашвил, Тенеси, където става член на една от най-големите международни женски организации в света – Delta Delta Delta. Учи право две години, но през 1993 изоставя юридическите амбиции, за да крачи по модния подиум. Нейната съквартирантка успява да я убеди да прати няколко свои снимки в известна модна агенция и скоро получава примамливо предложение.
Изоставя страната на неограничените възможности, за да гради кариера насред стария континент в британската столица Лондон. Следващите 10 години циркулира между САЩ и Европа и се снима за корици на списания от ранга на Elle, Vogue, Marie Claire, Cosmopoitan, Gamour, Harpers&Queen, Mademoisee, Sef, както и в клипове и кампании на различни козметични продукти, включително на бельо и бански костюми – Chane, Covergir, Escada, Giorgio Armani, Guerain, H&M, Jimmy Choo, Marea, Margaret Astor, Michae Kors, Nautica, Neutrogena, Victoria’s Secret. Тя е сред най-търсените модели в света и редовно заема челни места в класации за красота и сексапил.

ПРОФЕСИОНАЛНО ПРЕОРИЕНТИРАНЕ
Симс обаче определя самата себе си като приключенец, който непрекъснато търси нещо ново. Именно затова подиумът се оказва тесен за нейната амбиция и възможности и тя се ориентира към дефилета на малкия екран. Започва да съвместява моделската професия с изявите като телевизионна водеща. Първото й предаване е риалитито Mission: Makeover (1998), следва модното шоу Hose of Style (2000) на MTV, фокусиращо се върху живота на манекенките, любопитни факти от модната индустрия и някои доста спорни теми като хранителните нарушения.
Скоро красивата блондинка решава да се преориентира към актьорската професия. За целта започва да ходи на уроци по актьорско майсторство, а междувременно продължава да води различни музикални предавания, модни конкурси, да участва в телевизионни игри и риалити формати. Няколко месеца по-късно се чувства достатъчно уверена в таланта си и се явява на кастинг. През 2002 получава малка роля на ранено момиче в комедията Франк Маклъски, както и в епизод на забавната поредица Анди Рихтер контролира вселената. Преди да получи ролята на живота си – тази на Делинда Дилайн, има кратко участие в страховитата поредица Зоната на здрача в началото на 2003.

ЗНАК НА СЪДБАТА
Прохождащата актриса разбира за кастинга за сериала Лас Вегас и решава да опита късмета си, но без да привлича внимание с успешната си модна кариера. Отива по дънки, тениска и джапанки, без абсолютно никакъв грим и с вързана коса, което става причина продуцентите да се усъмнят в нейния сексапил. Те дори не заподозират коя всъщност е кандидатката, но за неин късмет съпругата на Гари Скот Томпсън случайно е на прослушването и разкрива истинската й самоличност. Така Моли в продължение на пет години е Делинда, своенравната дъщеря на управител на казино в Лас Вегас, изигран от Джеймс Каан, познат от Кръстникът. Обект на нейните романтични мисли на екрана става красавецът Джош Дюшамел, който преди това се снима в сапунената сага Всички мои деца, излъчвана преди време по bTV. В началото ветеранът в Холивуд Каан се отнася доста резервирано към нея и Дюшамел, но младите демонстрират таланта си и печелят неговото уважение, както и симпатиите на милиони зрители по цял свят.

КИНО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО
Докато трупа опит в драматичната поредица Лас Вегас, Моли получава и първите си роли, изпратили я директно на големия екран. Образите, в които се превъплъщава, не са толкова запомнящи се, колкото този на младата Дилайн, но също не са за пренебрегване. Дебюта си в киното прави с комедията Старски и Хъч през 2004, в който си партнира с Бен Стилър и Оуен Уилсън. В него става съпруга на гангстера Фелдман (в ролята актьорът Винс Вон). През април следващата година бившата модна икона влиза в журито на конкурса за красота Мис САЩ, а дванайсет месеца по-късно отново демонстрира особено чувство за хумор, присъединявайки се към екипа на лентата Резервите с Роб Шнайдер.
Но явно интересът към Делинда от Лас Вегас остава най-голям, защото образът е пренесен в един епизод от криминалната поредица Среща с Джордан през 2007. Година по-късно, разбира се, докато все още снима последния сезон на Лас Вегас, Симс се присъединява за кратко към екипа на музикалното комедийно шоу Satrday Night Live. В края на декември миналата година пък бе премиерата на последната комедия с нейно участие – Навитакът, в която дели снимачната площадка с един от най-добрите в забавния жанр – Джим Кери.
Преди малко повече от месец – 20 февруари 2009, по кината от другата страна на океана излязоха двете забавни предложения Fired Up и Венус и Вегас. Остава само да чакаме заглавията да стигнат и до нашите кина, за да можем да се насладим за пореден път на очарователната Симс.

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ:

- като тийнейджърка Моли била влюбена в Пол Нюман


- преди да стане модел е професионална плувкиня


- две години учила право


- къщата й в Холивуд възлиза на почти 3 млн долара и е строена през 30-те години на миналия век в испански стил


- вярва в магии и паранормални явления и преди време дори ходила при гадател, предсказващ бъдещето


- Симс се страхува от летене


- през август миналата година взе участие в петия поред годишен бенефис

Приятели на Ел Фаро

заедно с 26-годишния си приятел Джъстин Чатуин




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: despida
Категория: Лични дневници
Прочетен: 511907
Постинги: 159
Коментари: 183
Гласове: 686