Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2009 13:53 - Бог на любовта
Автор: despida Категория: Забавление   
Прочетен: 1788 Коментари: 0 Гласове:
0



Докато някои представители на холивудския елит играят главни роли във високо оценени от специалистите и зрителите ленти, други като Боби Канавейл се грижат за по-незначителните персонажи, които допълват цялостната „картинка”. И макар че на секцията му вкъщи гордо стои престижната статуетка от наградите Еми, името му никак не е популярно. Главна роля актьорът получи неотдавна, но изглежда има с какво да изненада всички, подценяващи таланта и упоритостта му.


image 

 

За разлика от много свои колеги, Робърт Канавейл не може да се похвали с богати и известни родители, които категорично да предопределят бъдещето на детето си. Ето защо професионалните му постижения са дело на много работа и известна доза късмет.
Вероятно сте забелязали по-мургавия тен на актьора, който се дължи на брака между италианец и кубинка. Момчето е родено на 3 май 1971 в Ню Джърси. Като ученик търси призванието си и трупа знания първо в щатското католическо училище, а след това в колежа St. Michal. По това време започва да се изявява като музикант – пее в хор и играе в мюзикъли. В първата си сценична изява е гангстер, а за следващата пък му се налага да започне да фъфли.
Когато Боби е едва 13-годишен, родителите му разбират, че между тях съществуват непреодолими различия и се развеждат. Така той и майка му се преместват в Пуерто Рико, където обаче остават само няколко години. Връщат се отново в Съединените щати и се установяват във Флорида, където младежът завършва гимназия. В училище редовно влиза в ролята на клоуна на класа, а след като се дипломира в края на 1980 се ориентира към професионалната игра.
Заминава за Ню Йорк с надеждата, че космополитният град ще му предостави „летящ” старт. За негово нещастие, нещата не се развиват съвсем по план, но все пак получава възможност да стане част от театралната компания Naked Angels (в превод Голите ангели). През това време успява да открие любовта на живота си (или поне тази до преди шест години) – актрисата Джени Люмит, и се жени за нея през 1994. Година по-късно двойката се сдобива със син, когото кръщават Джейк, но след 9-годишно съвместно съжителство през 2003 се разделя.

ЧАРЪТ НА ВТОРОСТЕПЕННИЯ ПЕРСОНАЖ

Преди да започне да се изявява пред камера актьорът преминава през различни театри без абсолютно никакъв предварителен опит. По време на едно представление (Нормалните сърца от Лари Крамър) сред публиката се оказва американският драматург Ланфорд Уилсън, който решава да привлече младока към своята трупа. Така на Робърт му хрумва, че може да съчетае ангажименти в различни театри. Получава роля също в Чилийски празници и Върджил.
Стартира екранните си изяви с малка роля в криминалната драма Нощ се спуска над Манхатън и комедията Аз не съм Рапапорт през 1996. До миналата година се превъплъщава в куп почти незабележими персонажи, но пък междувременно успява да се снима редом до утвърдени имена в кино средите. Две години по-късно – 1998, се появява по малките екрани благодарение на телевизионната драма Когато тромпетите заглъхнат, а няколко месеца след това, в средата на януари 1999, дели снимачната площадка с Шарън Стоун и Бони Беделия в страховитата лента Глория. Последните две заглавия съчетава със снимки в седем епизода от поредицата Тринити, където вече получава по-съществена роля.
Следващият филм в кариерата му – Колекционерът от края на 1999, го среща с Дензъл Уошингтън и изкусителната Анджелина Джоли, която по сценарий се оказва романтично обвързана с Канъвейл. Включва се и в екипа на хитовия сериал Трета смяна, в който полицаи, парамедици и пожарникари обединяват усилия в спасяването на пострадали по улиците на Ню Йорк. Можете да го видите в цели 38 епизода от драмата, чийто шести сезон у нас върви по AXN.
През 2000 се появява в епизод и от Сексът и градът, а дванайсет месеца по-късно го виждаме в компанията на Мишел Родригес и Дани Глоувър в криминалето Три след полунощ. Остава в дебрите на тази тематика с кратко включване в поредицата Закон и ред: Специални разследвания и Улица на закона. През 2000 приема участия в още два сериала – по пет епизода от Washington Heights и Али Макбийл. В края на графика му е и романтичната комедия с Хедър Греъм, Мариса Томей и Майкъл Кийтън Секс гуру. Следват забавната лента Кантонерът, получила награда БАФТА, минисериалът Kingpin, номиниран за Еми, както и кратка поява в Закон и ред: Умисъл за престъпление.

НАТОВАРЕН ПЕРИОД
Една от най-натоварените години в професионалното развитие на Канъвейл е 2004, когато съчетава снимките за пет филма и два сериала. Играе заедно с Антъни Хопкинс, Алек Болдуин и Дженифър Лав Хюит в Дяволът и Даниел Уебстър, с Орландо Блум и Бил Пакстън в Убежището и с Ричард Гиър и Дженифър Лопес в Ще танцуваме ли. Виждаме го и в драматичния сериал Два метра под земята, както и в не особено популярните игрални филми Fresh Cut Grass и The Breakup Artist. Накрая преминава на отсрещния бряг в сексуално отношение, ставайки гаджето на Уил в хитовата комедийна поредица Уил и Грейс. За тази роля получава награда Еми.
По всичко личи, че актьорът скоро няма да почива, защото получава предложение след предложение. През 2005 се среща с Лиса Кудроу и Питър Хортън в забавния Екстаз, след което става съпруг на Сюзан Сърандан в The Exonerated, за да попадне после в смешната бъркотия от Романс и цигари. Приключва ангажиментите си с празничната телевизионна комедия – Recipe For a Perfect Christmas.
Сред по-забележителните заглавия за 2006 са трилърът Нощен слушател с Робин Уилямс, Змии на борда с Самюел Джексън и 10 неща или по-малко с Дани Де Вито. През 2007 попада под Смъртоносна заплаха, преследвайки хора, прекрачили закона, а после става част от Десетте заедно с Уинона Райдър и Адам Броуди. Миналата година се включи в режисьорския дебют на Майкъл Кийтън – The Merry Gentleman, комедията Непълноценен с Матю Бродерик и трилъра 100 фута. Облече бяла лекарска престилка и влезе в потискащата болнична обстановка в Повишението, после видя отблизо как се правят криминални разследвания в епизод от Забравени досиета и се опита да разгадае женската психология в Триумф на червилата.
Неотдавна Робърт се оказа в разгара на развихрилия се екшън Пол Бларт: Ченгето на мола (2009), а преди малко повече от месец бе световната премиера на забавния сериал Новият Купидон. Тук той изпълнява главната роля, а задачата му е да намери перфектните половинки на 100 души, за да може да се върне на Олимп. Естествено твърденията му, че е Богът на любовта, не се приемат сериозно от околните, но все пак намира съюзник в лицето на красива психотерапевтка. До края на годината се очаква да излезе и драмата Ябълки, в която Канавейл отново играе основния действащ персонаж. Какво ли ни е подготвил за догодина?

 

 

 

 

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ:

 

 

-         Робърт Канавейл никога не е учил актьорско майсторство

-         като малък играе в училищната драматична трупа

-         роден е в Ню Джърси, но израства във Флорида




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: despida
Категория: Лични дневници
Прочетен: 511677
Постинги: 159
Коментари: 183
Гласове: 686