Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2009 13:49 - Експерт криминалист
Автор: despida Категория: Забавление   
Прочетен: 5807 Коментари: 1 Гласове:
0



image

Чаровният лейтенант трето ниво от екипа криминалисти в От местопрестъплението: Маями – Калей Дюкейн, е безпогрешна по отношение на балистичните експертизи и от понеделник всяка делнична вечер ще ни уверява именно в това благодарение на Нова тв и последния седми сезон на криминалето. В случай, че не знаете името на актрисата, която изпълнява ролята, ние ще ви го кажем заедно с някои по-любопитни подробности от личния и професионалния й живот.

По-младата блондинка от „антуража” на лейтенант Хорейшио Кейн в реалния живот носи името Емили Майора Проктър. Актът й за раждане е издаден на 8 октомври 1968, но макар че е вече 41-годишна, не може да се похвали с особено дълга филмография. Превъплъщаването й в криминалистката от хитовата поредица От местопрестъплението: Маями обаче доказва на критиката и публиката, че талантът й по нищо не отстъпва на доста по-популярни нейни колеги.
Детството й преминава в нейния роден град Роли в Северна Каролина, където израства „циркулирайки” между къщите на своите родители, които се разделят едва две години след появата й на бял свят. Баща й Уилям е общопрактикуващ лекар, а майка й Барбара – доброволка. Момичето завършва местната гимназия, след което продължава образованието си в университета в Източна Каролина, разкъсвайки се между двете си страсти журналистиката и танците.
След като се сдобива с диплома получава и първото си предложение за работа пред камера – става синоптик в телевизия WNCT-TV, филиал на CBS. Скоро замечтава за бляскава актьорска кариера и решава да потърси реализация в един от тамошните театри. Желанието й да трупа опит е осуетено заради отказа на директора, според когото Емили няма необходимите данни за сценични изяви. Неговото неодобрението не успява да я отклони от пътя към сцената и тя все пак се записва на курсове по актьорско майсторство.

ДА СИ ПРОПРАВИШ ПЪТ
Проктър се премества в Лос Анджелис и в продължение на две години изучава тънкостите на занаята в специализирано училище. Но още преди да се дипломира записва в актива си няколко малки участия в известни сериали, както и в игрални филми.
Началото поставя с епизод от комедията Platypus Man, появил се по екраните през януари 1995. В разгара на лятото се изявява в тв мистерията Fast Company, а до края на годината влиза в романтични отношения с Мат Ле Бланк заради епизод от ситкома Приятели и се появява в спечелилата Оскар драма Да напуснеш Лас Вегас. Следващите дванайсет месеца се присъединява съвсем за кратко към екипа на приключенската поредица за Супермен Лоис и Кларк и на екшъна Crosscut. Среща Том Круз, Куба Гудинг Джуниър и Рене Зелуегър на снимачната площадка на Джери Магуайър, а междувременно блесва и под светлините на прожекторите в няколко театрални постановки.

ПРОМЕНЛИВ УСПЕХ
През 1997 графикът на начинаещата актриса изглежда изключително натоварен – епизод от сериалите Само за снимка и Early Edition, както и участия в непознатите у нас заглавия The Dukes of Hazzard: Reunion и The Girl Gets Moe. Освен това демонстрира чувство за хумор в компанията на Лесли Нилсън и Джъд Рейнолд в лентата Семеен план и се среща повторно с Дейвид Шуимър, но този път за снимките на драмата Breast Men.
Следва кратко „затишие” в изявите, но през 1999 получава предложения за нови четири филма. Първите – Guinevere и Forever Fabulous, признаваме, че не ни говорят кой знае колко много, но за сметка на това Капаните на нощта с Аманда Пийт и Джери О’Конъл и Студено къдрене с Крейг Фъргюсан са достатъчно известни. Проблемът е в това, че Емили отново играе героини с не особено голямо значение за сюжета.
Колебливите успехи в професионално отношение продължават с поредната едногодишна пауза, след която Проктър се завръща към екрана с телевизионната драма Submerged и сериала Западното крило през 2001.

ГОЛЕМИЯТ ШАНС
На пръв поглед по нищо не проличава, че 2002 ще е значително по-различна от предишните, но съвсем неочаквано Емили получава големия си шанс. След като изиграва малка роля в епизод за От местопрестъплението, получава предложение да се присъедини към регулярния екип на същия сериал, но версията Маями. Актрисата приема и вече цели седем сезона анализира веществени доказателства в телевизионната лаборатория.
Въпреки непрекъснатата ангажираност с касовата поредица, виждаме Проктър и в Агент ХХL заедно с Мартин Лорънс през 2006, а минавалата година се снима в късометражната драма Turnover.
Е, явно онзи театрален директор, който преди време казва на Емили, че няма бъдеще в тази професия, не е бил прав. Добре, че все пак не е успял да я накара да се преориентира, защото любителите на разследващите сериали щяха да изгубят много от нейното отсъствие. Остава само да се опита да покори и големия екран с някой завладяващ образ, което чакаме с голямо нетърпение.
 

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ: - хобито на Емили е събирането на буболечки
- играе покер още от дете
- интересува се от антики и история
- живее в къща-антика в Лас Вегас по подобие на испанските от началото на миналия век
- бяга по два часа пет пъти седмично
- участвала е в триатлони и маратони
- през 80-те пее в бандата White Lightning

текст Надежда Стоянова
ВКЪЩИ&ТВ
Програмата Медия Груп





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - mn q haresvam
07.09.2009 15:42
spored men emili proktar e mn krasiva,umna i e mn dobra aktrisa
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: despida
Категория: Лични дневници
Прочетен: 511673
Постинги: 159
Коментари: 183
Гласове: 686