Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2010 22:55 - Трансформация на личността
Автор: despida Категория: Забавление   
Прочетен: 2346 Коментари: 0 Гласове:
0



Няма спор, че дори неизкушените от спортната тематика са чували името на баскетболиста Денис Родман. За професионалистите той е един от най-великите играчи в историята на NBA, поставил безброй рекорди, въпреки закъснелия старт на кариерата си. В очите на неспециалистите пък е изградил представата за екстравагантен, ексцентричен и малко проблемен откъм поведение симпатяга, който сменя цвета на косата си по-често и от най-суетните представителки на нежния пол. Но всъщност ако си направим труда да проучим биографията му, ще открием много повече от споменатото, защото истинската същност на хората се крие под повърхността на субективното впечатление.

image

Изпълненият с много премеждия, упорита работа и успехи житейски път на Денис Кейт Родман започва на 13 май 1961 в Трентън, Ню Джърси. Баща му Филандър е пилот от Военновъздушните сили и ветеран от войната във Виетнам. Много скоро след раждането на Глиста, както шеговито го наричат в пресата, бившият армеец не устоява на изобилието от изкусителни дами около себе си и изоставя семейството. И докато майката Шърли съвместява по четири-пет работни места едновременно, за да припечели достатъчно за прехраната на трите си отрочета – Денис и сестрите му Дебра и Ким, бившият й съпруг през годините не си губи времето с решаване на битови неволи, а създава още 27 деца от четири различни жени.
Детството на хлапетата преминава в един от най-бедните през тези години квартали на третия по големина град в щата Тексас – Далас. Малкият е изключително привързан към майка си, но тя като че ли обръща повече внимание на момичетата, също виртуозни в дриблирането с коженото кълбо. Те дори се присъединяват към аматьорския тим All-Americans, но световната слава спохожда брат им, който доказва, че упоритият труд помага за постигането на всяка цел. Само че преди това изминава дълъг път, за да се отърве от срамежливостта си.
В тийнейджърските си години е толкова необщителен и неуверен, че започва да подозира, че има хомосексуални наклонности. След като завършва местната гимназия, Денис заминава за югоизточна Оклахома, където учи за кратко в колеж. Но и там опитът му с жените се изчерпва с плахи погледи, което продължава до момента, в който се престрашава да се раздели с девствеността си. Важното събитие се случва, когато е на 20, но за целта прибягва до услугите на платена прелъстителка. Тогава бъдещата мега звезда все още не се е ориентирал към спортна кариера, а работи като нощен портиер на Далаското летище Fort Worth Airport.

СПОРТНА АМБИЦИЯ
Спортните стремежи на Родман датират още от гимназията, където прави неуспешен опит да влезе в баскетболния отбор, а след това и във футболния. Една от причините за баскетболният му провал е ниският му ръст – едва 168 см. След като се дипломира обаче, той нараства значително, което подтиква Денис изцяло да се отдаде на спорта.
Първите си крачки в Националната баскетболна асоциация прави през 25-ата си година (1986), когато става част от Детройт Пистънс. Представянето му в началото е изключително посредствено, в следствие на което не привлича вниманието нито на публиката, нито на треньора. Постепенно започва да натрупва повече опит на терена и да демонстрира многообещаваща игра, доказвайки се като отличен защитник. Четири-пет години по-късно от някогашното срамежливо момче не е останал и помен, защото вече се е подредил сред най-добрите, а съотборниците му са се превърнали в негово семейство.
През 1993 се премества в Сан Антонио Спърс, където остава две години. Раздялата с лошите момчета на NBA – Пистънс, обаче се отразява изключително тежко на Родман и той дори посяга на живота си. За щастие, опитът се оказва неуспешен. Следващите четири години се изявява в Чикаго Булс, после в Лос Анджелис Лейкърс (през 1999) и за финал в Далас Маверикс (през 2000).

КИНО ИЗКУШЕНИЕ
Паралелно с блестящо развиващата се спортна кариера, Родман решава да се пробва в едно доста по-различно поприще – киното, провокиран от многобройните си участия в различни телевизионни формати. И макар че дебютните му изяви на голям екран са отрицателно приети, той продължава периодично да приема предложения, развивайки таланта си.
Слага началото с кратко гостуване в драматичния сериал Courthhouse през 1995. Двайсет и четири месеца по-късно си партнира с професионалисти от ранга на Жан-Клод Ван Дам и Мики Рурк в трилъра Двойна комбина. Тук Денис влиза в ролята на опасен търговец на оръжие, но превъплъщението му печели три награди за най-лошо изпълнение. През 1998 се преобразява в специалист по експлозиви в сериала Отряд за бързо реагиране, чийто първи сезон излиза под името Войник на съдбата.
Начинаещият актьор получава шанс за кратък досег с комедията в заглавието Саймън Сез, където е агент на Интерпол, заплел се в мрежите на международен шпионаж. По същото време се снима и в епизод на поредицата Linc’s. За да покаже още по-голяма активност в сферата на Седмото изкуство, през 2000 режисира спортното видео i-Generation Superstars of Wrestling: Rodman Downunde и играе в напрегнатия екшън Отрязване на парашута със Стивън Болдуин и Том Беринджър. През 2002 е водещ на риалитито Stripper’s Ball, след което заема гласа си на герой от анимацията Dead or Alive Xtreme Beach Volleyball (2003) и отново показва способността си да разсмива в комедията Приближаващо привличане (2006). Остава на същата вълна и със заглавията Отмъстителите (2007) и The Minis (2008), а през миналата година се захвана със собствено риалити – Gumball 3000.

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ: - в NBA ръстът на Денис Родман е регистриран 203 см, но той твърди, че е висок 198 см
- любимата му книга неговата собствена биография Лош колкото си искам (1997), която може да бъде намерена и на родния пазар
- автор е и на книгата Разходка из дивата страна (1997), която е продължение на предишната, но тук е представен като любящ и грижовен баща
- притежава собствена фирма за разкопки на мини и всякакви поземлени работи в Далас – Rodman Excavating Company
- женил се е три пъти – през 1993 за Ани Банкс, през 1998 за Кармен Електра и през 2003 за настоящата си половинка Мишел Мойер
- има множество дела за шофиране в нетрезво състояние и притежание на оръжие

ВКЪЩИ&ТВ



Тагове:   спорт,   баскетбол,   холивуд,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: despida
Категория: Лични дневници
Прочетен: 511689
Постинги: 159
Коментари: 183
Гласове: 686