Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2008 17:48 - Форт Бояр
Автор: despida Категория: Забавление   
Прочетен: 1446 Коментари: 1 Гласове:
0



Предизвикателствата на една крепост
Надежда Стоянова

image

В разгара на музикалната риалити борба за по-висок рейтинг bTV изненада конкуренцията си с разнообразие в прайм тайма в делничните дни. Сред интресните нови формати в програмата на националната телевизия е хитовата френска игра Форт Бояр, която започна вчера и ще върви всеки четвъртък от 20:30 след Music Idol. Водещ на предаването е Митко Павлов, познат от класацията 10-те най, а от месец изявяващ се и в Това го знае всяко хлапе. Той признава, че не би се подложил на карибско изпитание – тип Survivor, но средокеанско участие във Форт Бояр би му било много интересно. В първият български вариант на играта обаче неговата роля е по-различна и затова той споделя само впечатления от наблюденията си.

 

Митко, Форт Бояр вървеше по Канал 1, но ще припомниш ли правилата?

Да, eдно време Canal France International излъчваше Форт Бояр посредством Българската национална телевизия. Играта всъщност прилича на Бързи, смели, сръчни, но е във вариант за възрастни.

 

С какво Форта се различава от останалите формати в ефира?

С това, че е доста динамичнен и интерсен. Във Франция в последните години се състезават само известни личност и спечеленото се дава за благотворителност. Няма огромен финансов стимул за участниците.

 

А в балканския вариант на играта как е?

Сумата изобщо не е определяща за играчите от нито една от трите държави – наградата не е голяма. Разбира се, по регламент всеки от отборите получава пари равностойно на изтегленото злато от съкровищницата.

 

Добре, но какви все пак са правилата?

В сезона, тръгнал вече по bTV, се състезават три нации, които се изправят една срещу друга. Ще наблюдаваме директни елиминации като на европейска или световна надпревара – ако днес някоя от българските групи се изправя срещу Турция, утре ще се бори със сърбите. Сумират се данните от състезанията и накрая най-добрите отбори от различните държави отиват на финал. Пред тези хора има доста големи приключения и предизвикателства, но те трябва да ги преминат, за да събират ключове, даващи им право да отключат съкровищницата.

 

Ако не успеят да съберат скъпоценните ключове?

Ако не успеят да съберат всички ключове, ръцете им ще бъдат блокирани. Играта е измислена така, че всек да се изправи срещу няколко свои страхове и да се опита да ги преодолее.

 

А как избрахте учатниците?

По принцип регламентът предвижда французите, които държат правата на формата, да канят участниците лично. Или господарят на крепостта мосю Рошел избира състезателите, или съответната страна му предоставя списък с подходящи хора и той възлага на капитана задачата да събере отбор. В нашия случай обаче нямаше никакво време и затова той се спря на определени имена и ги покани.

 

За колко време трябваше да се справите с новото предизвикателство?

За минимуна от необхдимото време за логистика на подобен формат. Крепостта е заета почти през цялата година, защото се дава под наем на различни страни. Освен това времето за работа е ограничено заради метеорологичните условия. Нашият екип прекарах във Франция 15 дни, а снимките приключиха дори по-бързо, защото всеки снимачен ден струва пари, а продукцията има определен бюджет.

 

Подлагахте ли играчите на някакви изпитания предварително?

Не! Те имаха няколко тренировачни дни, но целта беше да се опознаят.

 

Разбрах, че си имал определени затруднения през тези 15 дни. Какво толкова те измъчи?

Аз не мога да плувам и ме е страх, когато трябва да се предвижвам във вода с нещо различно от пояс и не е вързано за плажа по някакъв начин. Не ми е комфортно да се возя на лодка, но същия проблем имам и със самолетите – вестибуларният ми апарат не може да приеме движенията, свързани с кандилкане.

 

ТОВА ГО ЗНАЕ ВСЯКО ХЛАПЕ

Отскоро водя играта Това го знае всяко хлапе по bTV заедно с Део. Това, че трябва да се съобразявам с нормите на формата, не ми е особено забавно, но ме учи на много неща – да разговарям с голям кръг от хора, да изслушвам, да реагирам по-бързо. Но шоуто взима част от мен, защото много трябва да внимавам какво говоря – да не изпсувам пред децата, да ограничавам използваето на жаргони. Самата идея беше голямо предизвикателство за мен и затова се колебах известно време преди да отговоря на предложението. До този момент абсолютно умишлено избягвах дуетите, защото съм индивидуалист, но пък се сработихме много бързо.

 

НЕИЗБЕЖНА РАЗДЯЛА

В живота ми идва период, в които трябва да изоставя на заден план воденето в радиото. Просто малко трябва да си почина от него, за сметка на комерса който ми дава телевизията. Не мога да кажа, че едната медия ми е по-интересна от другата – радиото ми дава емоция, а малкия екран ми показва лицето на хората. Двете неща заедно са идеалната комбинация за мен, но започна натовареността започна да ми идва в повече.

Ако някой обаче се чуди дали имам амбиции за собствено предаване или пък медия, трябва да кажа, че никога не бих се занимавал с административна дейност. Причината за това е, че не мога да стоя зад кулисите, въпреки че там има повече пари. Не съм дорасъл за такава стъпка и не знам дали това ще се случи.



Тагове:   форт,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Текущий проект вытекает из этого, для расширения мощностей ка септик
05.02.2012 07:15
Непосредственно к северу от Коулун, Шатин небывалый город расположен один из лихо растущих городских районах Гонконга в новых территориях.
http://august-ecolog.ru/ - септик В начале 1970-х место был сельских поселков и домом ради почти 30 000 личность; Сегодня существует более чем 650 000 жителей и растущего населения привела к увеличению спроса для инфраструктуру водоснабжения и сточных вод.
Шатин работ была разработана для быть развернута в три этапа. Стадии я впервые введена в 1982 году в следующий остановка II в 1986 году; в обоих случаях оригинальные сухая безвременье трата был 205 000 м ? в день.
В 1991 году обычай обновления починка питательных удаления, расширение первоначального периода содержания перед стражей 8 часовой аэрации танк вдобавок три часа, только это было уменьшить способность Фонда в 150 000 м ? в день.
Последующие стадии II расширение включали строительство новых начальных и отстойники, дополнительные окончательные отстойники, дитя классификаторов, газированные малость канала, шлама и дренажных насосных станций вместе с связанных вспомогательных элементов.
Работа в ходе этапа III участие реабилитации и дальнейшее расширение завода ради удовлетворения сточных вод стандартам, установленным правительством Гонконга. Это включает полный разряд широкомасштабных улучшений, включая системы удаления крошка, химических дозировочных, сбор сточных вод и удаление, системы аэрации, сгущения шлама, системы пищеварение и обезвоживания осадка, наряду с SCADA и мониторинг процесса.
III этап был завершен в сентябре 2004 года, приняв 41 луна чтобы завершения.
Нынешний план из этого следует, предназначенных для расширения мощностей далее и улучшения качества воды в Каи Так ручей – городских ливневыми дренажного канала в Юго Восточной Коулун, вверх по течению от старого аэропорта Каи так.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: despida
Категория: Лични дневници
Прочетен: 510256
Постинги: 159
Коментари: 183
Гласове: 686